Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Mattias Ahlm, SR

Mehrafzoon och Pålsson leder P3 Guld

Värdar för 2018 års P3 Guld, den sextonde galan i ordningen, blir en veteran och en nykomling. Musikjournalisten Tina Mehrafzoon leder evenemanget för fjärde året i rad och får som parhäst ingen mindre än skådespelaren Adam Pålsson – aktuell med filmen Ted om Ted Gärdestads liv.

20 januari 2018 är datumet då programledarna Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson hälsar besökarna välkomna till Partille arena utanför Göteborg, samma plats där fjolårets gala hölls. Mehrafzoon är gammal i gamet; det här blir det fjärde P3 Guld hon roddar. Oprövad i sammanhanget är däremot skådespelaren Adam Pålsson, känd från sina roller i tv-serien Torka aldrig tårar utan handskar (2012) och filmatiseringen av Ted Gärdestads liv som snart har biopremiär.

Pålsson, som själv varit musiker i bandet År&dar, berättar i ett pressmeddelande att han blev så smickrad av erbjudandet att han tackade ja av bara farten.

– Nu undrar jag vad jag gett mig in på, det blir antagligen mitt första och sista programledarjobb. Men som tur är så är det inte jag och TIna som ska stå i fokus utan musiken. säger han.

I en intervju med TT beskriver han ytterligare hur tacksam han är över att ha blivit tillfrågad:

– Jag kände bara: "Åh, ni har sett mig och kartlagt min musikkonsumtion, förstått hur viktig musiken är i mitt liv!".

Även Tina Mehrafzoon, mångårig programledare i P3:s Musikguiden, är nöjd över att musiken är det centrala på P3 Guld.

– Jag älskar P3 Guld för att det är den fetaste hyllningen till det gångna årets musik och artister. Och för att det är en värdig gala där vi tar musik och populärkultur på allvar, säger hon.

P3 Guld

På P3 Guld delas priser ut i nio kategorier: Årets pop, Årets hiphop/Soul, Årets artist, Årets grupp, Årets rock/metal, Årets dans, Guldmicken, Årets låt och Årets nykomling.

2017 blev årets artist Zara Larsson, medan priset för årets grupp tilldelades Kent. Guldmicken vanns av Håkan Hellström och Miriam Bryant mottog utmärkelsen Årets låt för sin Black car. 

Evenemangschefen på Partille arena, Daniel Claeson, är nöjd med hur förra årets gala fortlöpte:

– Det blev kärlek vid första ögonkastet mellan P3 Guld och Partille arena och nu får vi chansen att gå vidare i relationen. Vi räknar med slutsålt och världens bästa galafest, säger han i pressmeddelandet. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.