Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Martin Solveig är en plattvändare i mängden

Internationella tungviktaren Martin Solveig lyckades inte stå ut bland artisterna på Summerburst och blir bara en plattvändare i mängden, anser GP:s recensent.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Konsert

Martin Solveig

Summerburst

Bäst: Nya singeln Places avrundar konserten mjukt. Ett ovanligt drag på Summerburst.

Sämst: Solveigs efternamn är det närmaste vi kommer en kvinnlig artist på huvudscenen under lördagen. Skittråkigt.

Internationella tungviktaren Martin Solveig var medproducent på Madonnas album MDNA från 2012 och har spelat på några av världens största festivaler. Än har dock den 40-årige fransosen inte lyckats väcka särskilt mycket upphetsning i Sverige.

Kanske vinner över några hjärtan i kväll med ren j-vlar anamma. Solveig låter sig nämligen inte nedslås av den regnmolnsgrå himlen, eller att publiken knappt är en fjärdedel av vad den kommer vara om några timmar. Istället hoppar han upp på sitt mixerbord och tänj-flänger kroppen på ett sätt som bara Chuck Norris borde mäkta med, skriker ”You are wonderful!”, och får publiken långt bak i öltälten att veva i takt med de typiska Summerburst-nävslagen.

LÄS MER:Han var kvällens kung på Summerburst

Hans pepp matchas inte av den opersonliga spellistan. Setet inleds visserligen med en av dj:ns senaste singlar, Do it right feat. Tkay Maidza – men därefter är det främst andra artisters storverk som spelas i dansmixen, som Tove Los Habits, och Shape of you av Ed Sheeran som nog är Summerbursts allra mest nednötta dänga vid det här laget.

I slutet blir det eget hitmedley med välkända Intoxicated och fina singeln Places, men ack, det är för lite; det är för sent. På Summerburst är det franska hoppet en plattvändare i mängden, och 2017 blir inte året som Solveig erövrar norden.