Maja och Kåre funkar fint ihop

I duon Kassia Klein gör Maja Gödicke och Kåre Vernby drömsk, svepande popmusik tillsammans.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS

Maja Gödicke från Göteborg och stockholmaren Kåre Vernby ( Farväl till ungdomen) gjorde en fin jullåt tillsammans härom året och de har släppt ett par singlar under namnet Kassia Klein. Nu kommer också deras gemensamma debutalbum, och det är inte dumt alls.

Jag ska dock erkänna att min upphetsning över detta albumsläpp varit rätt begränsad. Suget blev inte direkt större när jag läste att de slagit ihop sitt bandnamn av en bysantisk abbedissa från 800-talet och den franske konstnären Yves Klein, och att Kassia Klein inte är så mycket en popduo som "ett skyddsrum där en får lov att vara ärlig, känslig, svag och drömmig". Där någonstans tappade de mig

ANNONS

Men de fångade in mig rätt snabbt igen. Duons mollstämda, försiktigt svepande popsånger är bräddfyllda av känsla och finslipade formuleringar. Bäst funkar Kokomo (ej Beach Boys 80-talshit) med sina kvardröjande ekon och Himlen har samma färg med veckans vackraste tramporgel.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS