Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Lyves, Blenda och Katy!

GP:s Johan Lindqvist peppar inför Coldplay, lyssnar på Blenda och firar fredag med Katy Perry.

Förband: Lyves

Coldplay har blivit med förband. Det blir Lyves, eller Francesca Bergami som hon egentligen heter, som ska värma upp pubiken på Ullevi. "Jag är bortom tacksamhet och fullständigt uppslukad av förväntan att få ge mig ut på det här äventyret och öppna för ett band som jag älskar så mycket. Jag har lyssnat på Coldplay sedan jag var tonåring", säger hon. Bra pepp alltså. Lyssna in er på Lyves ep Like water som släpptes i januari. Cool, brittisk elektronika. Jag gillar det, men kan bli svårt för Lyves att nu ut till publiken en ljus och ljummen sommarkväll inför en konfettisugen arenapubilk.

 

Förbannad: Blenda

Stockholmska Blenda tröttnade på sexuella trakasserier och skrev snabbt och inspirerat ihop nya låten Mama Mojo's club (dick pic song) som släpps i dag. "Texten föddes ur frustrationen i få ta emot en jävla massa kukbilder. Jag såg framför mig en fet jävla "kom som du är-fest" för kvinnor istället där jag, Mama Mojo, bjuder på precis allt och där vi kan fira oss själva och slippa hela dude-kulturen för en kväll", säger Blenda.

 

Fantastisk: Katy Perry

Jag har fortfarande inte lyckats smälta intrycket från One love-galan i Manchester. Mycket handlade såklart om Ariane Grande, Miley Cyrus, Coldplay och Liam Gallagher. Men visst gjorde Katy Perry ett fantastiskt framträdande. Inte minst i Roar där hon kanaliserade ilska, sorg, kärlek och stolthet på en och samma gång. I dag släpps hennes nya album, håll utkik på gp.se för recension. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.