Livet efter Soundtrack of our Lives

ANNONS
|

Den 22 december har det gått exakt fyra år sedan legendariska Göteborgsbandet The Soundtrack of Our Lives gjorde sin allra sista spelning på Södra Teatern i Stockholm.

Sedan dess är det framförallt frontfiguren Ebbot Lundberg som har synts i offentligheten. Sångaren har medverkat i TV4-programmet Så mycket bättre och gjort en lång rad spelningar i många olika sammanhang. Ebbothar dessutom släppt egen musik tillsammans med nya kompbandet Indigo children som han kommer att turnera med både i Sverige och utomlands under 2017. Ebbot är även aktuell med julkonserter på Storan i Göteborg.

Hederos solodebuterar

Även deandra medlemmarna har fortsatt med musiken mer eller mindre på heltid.

ANNONS

Organisten och pianisten Martin Hederos har spelatmed en rad olika musiker. I december har han för andra året i rad turnerat tillsammans med folkmusikern och sångerskan Sofia Karlsson och spelat julmusik i kyrkor och andra lokaler. Tidigare har Hederos spelat med bland andra Nino Ramsby och under nästa år är det dags för solodebut helt i eget namn.

- Jag trivs i rollen som ackompanjatör, att sitta lite bakom. Men det har skett en process där jag vågat mer de sista åren. Mycket tack vare samarbetet med Sofia Karlsson, där duoformatet "tvingat" mig att ta mer plats på scenen. Det har varit bra. Det har gjort att jag nu till slut gjort en soloskiva, säger Martin Hederos på Facebook.

Turnerar med Refused

Gitarristen Mattias Bärjed har främst ägnat sig att skriva filmmusik, bland annat till filmatiseringen av Klas Östergrens roman Gentlemen, men numera är han återigen turnerande rockgitarrist. Bärjed har fått rollen som inhyrd gitarrhjälte i punkbandet Refused.

- Med Refused så känns varje konsert fantastisk. Och det är alltid konserten som är i fokus, det är varje dags höjdpunkt. Jag stortrivs just nu. I tidigare sammanhang har det hänt att det blir en jävla sidosyssla att stå på scenen och då lackar jag ofta ur.Jag tröttnar, säger Mattias Bärjed till tidningen NWT och fortsätter:

ANNONS

- Det innebär så mycket resande att turneraoch så mycket väntan.Då är det extremt viktigt att konserterna känns bra, att de blir klimax. Det kan vara oerhört skönt att få vräka ur sig all frustration på scenen efter att ha suttit i en buss i 18 timmar, säger Bärjed som även har egna bandet Free Fall.

Spelade in med Jerry Williams

Gitarristen Ian Person gör också musik i eget namn och spelar just nu i ett soloalbum i Welfare Music Studios i Göteborg. Han jobbade dessutom med Jerry Williams på hans senaste album.

Basisten Kalle Gustafsson Jerneholm har sin internationellt erkända inspelningsstudio på Mölndalsvägen i Göteborg och bara ett stenkast bort arbetar trummisen Fredrik Sandsten med evenemangsfrågor på Göteborg & Co.

The Soundtrack of our Lives bildades 1995 och släppte sex studioalbum. De turnerade flitigt och stod på gränsen till ett stort genombrott i USA när man spelade hos bland andra Dave Letterman och turnerade tillsammans med Oasis.

ANNONS