Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Ledin återvänder till Rondo

Tomas Ledin blir vårens dragplåster på Rondo i Göteborg. Med start 18 januari kommer han att gästspela med sin nya krogshow Skarpt läge.

Tomas Ledin hann knappt avsluta premiären på Cirkus förrän nyheten kom att han i vår tar sin krogshow till Göteborg och Rondo. Det var där han för sex år sedan inledde sin karriär som krogshowartist med den visuella föreställningen Showtime. Men nya showen Skarpt läge är något helt annat, betonar Tomas Ledin.

– Det var tanken redan från början, att hitta ett annat spår. I Showtime presenterade jag mitt liv med hjälp av stora ledskärmar, nu handlar det mer om att berätta min livshistoria ur ett musikaliskt perspektiv. Det är klart fokus på mitt artisteri och såklart på mina sånger.

Du öppnar med I natt är jag din och Sommaren är kort. Är det inte dumt att bränna dina största publikfavoriter det första du gör?
– (skratt) Jo, kanske det. Men det är mycket som ska med i showen. Vi bjuder på allt från det intima, nära och akustiska, till folkmusik och full arenarock. Den röda tråden är att visa på kraften som finns i den levande musiken.

Nybliven "pensionär"

När GP når "folkpensionären" Tomas Ledin vid lunchtid på söndagen (han fyllde 65 i vintras) har han haft en soft förmiddag och vilat upp sig efter fredagens premiär och lördagens kvällsföreställning, som frånsett ett par tekniska småmissar avlöpte helt enligt plan.

– Det går åt mycket energi att köra de här föreställningarna. Jag känner mig fit och stark men är synnerligen medveten om att jag inte är 27 längre.

Enligt de båda kvällstidningarna bjuder Tomas Ledin på en pulshöjande hitparad med publikfavoriter som Sensuella Isabella, En del av mitt hjärta, Det ligger i luften, Knivhuggarrock, Vi är på gång, Just nu och en handfull andra. När det kommer till hitsen är det tydligt att Tomas Ledin tagit fasta på Socialdemokraternas slogan om att "alla ska med".  

Gillar spela sina hits

– Jag känner en förväntan på mig att spela mina hits, visst är det så, men det är inga problem för mig. Det är tvärtom något jag är tacksam för, att jag har skrivit låtar som uppenbarligen betyder något för många människor.

Alternativet hade väl varit värre?
– (skratt) Ja, eller hur? Men ambitionen är såklart att bjuda på andra sånger också, och att skapa en dynamik i föreställningen. Det är jätteviktigt. 

Som ett led i det väljer Tomas Ledin att krydda sin show med personliga favoriter som House of the rising sun, Hungry heart och Girl from the north country. Allt för att överraska publiken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.