Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Laleh | Bråvallafestivalen, lördag

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Pop

Pop

Laleh

Bråvallafestivalen, lördag

Publik: Tapper och blöt.

Bäst; Hon passar så bra.

Sämst: Vädret.

Det är en dag då du tittar mot himlen och ser regnet piska i princip horisontalt. Du drömmer om sockervadd och lite äkta glädje men har på känn att allt det där aldrig kommer att bli sant.

Men så plötsligt uppenbarar dusig, som en kärleksfull Disneydröm, och visar sig vara den exakta ordinationen mot festivalmisär. Laleh, oj vad jag tycker mycket om dig där och då. Dina välskräddade technicolor-kompositioner, din oförtröttliga inställning att allt kommer att bli bra. Ditt sprakande artisteri som vid fel tillfällen kan reta gallfeber på en magsur puritan men som denna eftermiddag smackar sig rakt in i hjärtat.

Det rasar regnmassor från scentaket, men du ler och sjunger vidare på Ängeln i rummet. Du gör Bjurö klubb till ett antidepressivt anthem som aldrig tar slut. Some die young till en allsångsfest där alla ska med. Och Vårens första dag måste vara det mest provocerande en surmulen vädergud någonsing kommer att höra. Du har aldrig varit bättre, Laleh. Aldrig låtit skarpare, eller framstått som härligare. Fem fyrar på min ära.

På dansfestivalen Tomorrowlands finns fläktkanoner som blåser bort oväder. Tipsa dom om Laleh istället.