Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Kronérs dotter: "Får stämpeln att man glider"

Nu har Mathilda Kronér släppt sin andra singel "Vad händer om vi inte händer". Samtidigt förbereder hon en julshow tillsammans med pappan Lasse Kronér: "Jag och pappa har aldrig gjort något tillsammans på det sättet".

I somras släppte hon debutsingeln "Varför vara långt ifrån när vi kan vara nära". Nu är Mathilda Kronér aktuell med sin andra singel  "Vad händer om vi inte händer". Samtidigt pluggar hon till jurist i Göteborg.

- Det är min plan B. Jag vill ju hålla på med musik för det är det jag älskar mest i världen. Men samtidigt gillar jag att plugga och känner att jag vill ha en akademisk utbildning som är något helt annat för att få variation.

LÄS MER: Kronérs dotters stora satsning: "Nu händer det"

Den nya singeln beskriver hennes egna känslostormar.

- Den handlar om att få väldigt mycket känslor samtidigt och att vara med en person som man tycker är väldigt speciell. Jag skriver alltid om när jag är känslomässigt förvirrad.

Vill stå på egna ben

Och pappa Lasse Kronér är stolt över dottern.

- Det är jätteroligt och skitkul naturligtvis. Låtarna är väldigt bra och hon har gjort allt själv, säger han.

Att stå på egna ben känns viktigt för Mathilda Kronér som är uppvuxen med en känd pappa.

- Jag är jättestolt över min pappa. Men det här gör jag för att representera mig själv. Jag har alltid backat lite för man får lätt stämpeln att man glider. Alltid när han vill hjälpa mig med musiken säger jag nej. Jag vill inte att det ska framstå på det sättet. Det är min musik och mina tankar, säger hon och fortsätter;

- Men han är som vilken pappa som helst, stolt och vill hjälpa.

På scenen tillsammans

I jul kommer de stå på scen tillsammans på Gothenburg studios med Uno Svenningsson och Partypatrullen.

- Jag och min pappa har aldrig gjort något tillsammans på det sättet. Det känns väldigt roligt för de är begåvade musiker allihopa. Och samtidigt är jag ett julfreak som börjar fira jul redan i juli och fortsätter in i januari februari någon gång.

Men samtidigt är hon enda unga tjejen på scen tillsammans med äldre män.

- Det är en rejäl gubbröra och jag. Men det blir roligt fast visst är det en speciell situation som den enda 21-åriga tjejen. Men det är inget jag inte kan ta och de är så sköna allihopa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.