Jireel vill inte vara en ortenrappare

ANNONS
|

17-åriga Jireel Lavia Pereira, ursprunligen från Angola, har de senaste åren fått stor uppmärksamhet inom svensk hiphop. Med singlar som "Cataleya"och "Tagga" i bagaget blev han i år nomineradi kategorin Årets hiphop/soul på P3 Guld.

Han beskriver sitt sound som lite mer hiphop, men med afrobeats.

– Det är musikstilen som växer just nu, speciellt bland ungdomar. Det är ett ganska glatt sound som får folk att börja dansa, säger Jireel och fortsätter;

– Min musik är lite mer positiv. Man kan alltid göra något mörkt till en positiv grej.Jag rappar oftast om min vardag och vad folk runt omkring mig går igenom. Typ Snapchat.

ANNONS

Jireel är uppvuxen i Rågsved, Stockholm, men bor nu i Hagsätra. Samtidigt som musikkarriären blomstrar för fullt studerar han på gymnasiet.

–Det är svårt, men jag har gjort ett schema då jag måste plugga och då jag måste göra musik. Jag försöker få ihop det på något sätt. Det är svårt, men man måste kriga lite. Jag har ganska stränga föräldrar så jag måste göra det. Och jag förstår dem, de vill mig väl.

– Jag har aldrig varit involverad i dumma grejer och sånt där. Det är inte något jag vill få ut genom min musik. Jag vill inte vara den där artisten folk säger bara gör ortenmusik.Jag vill göra något som alla kan lyssna på även om man inte är från orten.

Melodifestivalen nästa?

– Haha! Melodifestivalen? Just nu skulle jag inte vilja ställa upp, men man vet aldrig.

Allsång på Skansen då?

– Det roliga är att jag faktiskt ska spela där i sommar. Tillsammans med Stor. Vi har släppt låten "Nightime" ihop på hans nya album "Under broarna".

På lördag uppträderJireel påAllt é lov(e) Festival som arrangeras av tre niondeklassare, något som GP tidigare skrivit om.

LÄS MER:De fixar stans nya festival

Inför spelningen på festivalen Allt é lov(e) Festival , vill du hälsa något?

ANNONS

– De får inte missa min show. Det kommer vara en inspiration för folk.

Allt é lov(e) Festival

När: Lördagen den 17 juni 16.00-23.00

Var: Fängelset, Kålltorpsgatan 2.

Hur: Alkohol- och drogfritt. Ingen åldersgräns.

Artister på sen: Jireel, Ward, Huset, Madi Banja och Aurelia Dey.

ANNONS