Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Jenny Berggren om sitt hedersuppdrag på Gamla Ullevi

På torsdag uppträder Jenny Berggren på Gamla Ullevi inför landskampen mot Slovakien. Men, nej, hon ska inte sjunga nationalsångerna. Det blir något helt annat.

Följde du fotbollslandslaget i OS?
- Oh ja, jag njöt verkligen av deras sammanhållning och hur de kämpade på plan! Det var otroligt spännande, jag satt som fastklistrad vid tv:n . 

Vad händer på Gamla Ullevi på torsdag, ska du sjunga de båda ländernas nationalsånger?
- Nej, jag ska sjunga två andra sånger, men det är lite hemligt ännu så länge. Ett kort framträdande och ett slags samarbete kan man säga.

Du har precis kommit tillbaka från en turnésväng i Australien, hur var det?
- Australien är ett skönt land och australiensarna är glada och lätta att ha och göra med. Jag var där i närmare tre veckor, kuskade runt och spelade på klubbar och hak. Ace of Base var ju väldigt stora i Australien men vi var aldrig där på turné så det kändes väldigt fint att få komma till Brisbane, Perth, Adelaide, Melbourne och så Sydney då, där det var helt utsålt, och spela både mina och Ace of Bases sånger

Vad har hänt sedan vi såg dig i Så mycket bättre i vintras?
- Jag har väldigt mycket att göra utomlands, framöver väntar jobb i USA, Kanada och kanske i Peru. Jag flaxar runt i hela världen och har inte lagt så mycket krut på Sverige.

I vintras rapporterades det om en konsert med dig i Lund som bara lockade tolv personer. Vad hände där?
- Jag ville bara hjälpa till vid en välgörenhetskonsert, ett kyrkgig egentligen, men arrangören bytte till en mycket större arena och det funkade inte alls. När jag uppträdde i Malmö däremot var det fullt med folk och gick hur bra som helst.

Du var ju med i senaste omgången av Så mycket bättre. Precis som Miriam Bryant. Vad säger du om hennes genombrott?
- Ja, vad ska man säga ... Miriam är exempellös och helt fantastisk. Jag hoppades och trodde verkligen att hon skulle slå igenom under programmet, hon var en av mina favoriter redan innan, och som hon lyckades med det.  Hon är verkligen värd all framgång

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.