Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Jaqees musik fortsätter skina allt starkare

Jaqee tar kommandot över sin egen musik på nya skivan. Som en av Sveriges mest begåvade artister har hon flugit under radarn länge nog.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Skivor

Pop/World
Jaqee
Fly high
(Enjovu music)
 

Rösten och utstrålningen på scenen har Jaqee haft hela tiden. Att det sedan inte alltid har känts som att hon fått full utdelning av all sin talang är en annan sak. Det kan ta tid att utvecklas och ta reda på vad man egentligen vill och vad man behöver för att nå dit. För Jaqee har ett antal år i Kreuzberg, Berlin uppenbarligen gjort susen.

För varje gång hon kommer ”hem” för att uppträda i Göteborg har hon höjt sig en nivå jämför med senast. På nya plattan tar Jaqee mer plats än någon gång tidigare och tar ut svängarna i text, produktion och sång. Det är en rik skiva som breddar och fördjupar Jaqees uttryck med allt från den krispigt svängiga Water it, som skriven för att göra succé live, till mer elektroniska, attitydstinna Oh sister och eleganta pepplåten Miracle som hade kunnat bli en hit om den skruvats lite hårdare och spelats in av någon av de stora stjärnorna med lite fetare produktion.

Kreativ lekfullhet

Men Jaqee ska såklart behålla sina guldkorn själv. Här finns en kreativ lekfullhet där fältinspelningar ramar in de musikaliska utflykterna. Och missa inte att lyssna på fina Zola’s dance, en kärleksvisa till dottern (?) med skira stråkar och Jaqee som lyckas sjunga både svängigt och intimt på en och samma gång.

All in, en rytmfest som vågar dansa på gränsen till det barnsliga, och dont worry be happy-låten Don’t fuzz i ljuvlig baktakt avslutar skivan och gör att Jaqee sluter cirkeln samtidigt som hon fortsätter röra sig framåt. En av Sveriges mest begåvade artister har flugit under radarn länge nog nu.