Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ivory: Det är mitt liv jag rappar om

Rapparen Ivory har blivit uppmärksammad för sitt mixtape Gäriz & Äzi. Opassande tycker vissa, men han håller inte med. - Jag är ingen lärare. Jag tycker folk ska kunna rappa och säga vad man vill så länge man inte hetsar mot några eller skadar någon, säger Nicky Yovan Kouakou

I dagarna släppte rapparen Nicky Yovan Kouakou med artistnamnet Ivory sitt mixtape Gäriz & Äzi. På omslaget syns lättklädda kvinnor, marijuana och alkohol. För den som inte har koll på lingot betyder Gäriz - brudar och Äzi - gräs. Något som fått en del negativ respons. 

- Jag har läst en del kommentarer. Typ att det är ett opassande omslag och "Vad hände med alla bra rappare som rappade om annat än knulla, knarka och dricka?" Men jag tycker att alla andra förutom jag gör det, säger Nicky Yovan Kouakou och fortsätter;

- Jag kör bara min egen stil. Jag skriver om det jag känner för och det som har varit runt mig. Jag rappar om mitt liv.

Och Ivory har tidigare blivit uppmärksammad för sina kontroversiella låtar. Bland annat med låten Baba tillsammans med Adam Kanyama där de dissar Björn Söder från Sverigedemokraterna. Något GP:s ledarblogg reagerade på.

LÄS MER: Snacka inte skit om min mamma

Musiken gör han hemma utan något skivbolag.

- Jag spelar in hos mina kompisar och så bara släpper vi det. Nu bara för att folk hör mig börjar folk bry sig om såna saker. Jag gör exakt samma sak som förut. Det behövs en Ivory, det bara är så.

Har du något emot annan svensk hiphop?

- Nej, jag gillar de flesta som håller på med svensk rap. De tar upp viktiga grejer också. Jag gör också annat. Men det här blev som ett amerikanskt mixtape. De heter sånt. Gäriz och Äzi är två helt vanliga saker. Men det blir så mycket hårdare och fulare på svenska.

LÄS MER: Johan Lindqvist: Nymoralisterna lär sig aldrig

Och han menar att hans låtar är gjorda med mycket humor.

- Jag tycker att man får skämta om saker. Det behöver inte vara en åsikt man står för, man kan skämta om saker också. Det är underhållning och jag gillar att få folk att skratta.

Men vad säger du om de som tycker det här är sexistiskt?

- Jag tycker inte att det är sexistiskt. Men jag är ingen lärare. Jag tycker folk ska kunna rappa och säga vad man vill så länge man inte hetsar mot några eller skadar någon.

Och drogliberalt?
- Jag röker weed och jag rappar om det. Men jag uppmanar absolut inte folk att göra det. Jag försöker få folk att sluta med droger. Men det är mitt liv jag rappar om, säger Nicky Yovan Kouakou.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.