Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inger Ihre med barnbarnen Peter Ihre och Matilda Ihre, vännerna Mathias Christensen, Javiera Estay Caro, Kasper Jörhall, barnbarnet Alma Ihre samt Maja Ihre.

Inger, 85, fick biljett av barnbarnen

På Way out West samlas besökare i alla åldrar, men med sina 85 år sticker Inger Ihre ändå ut. - Jag har tittat runt och skulle säga att jag är äldst, men jag gillar stämningen här, säger hon.

Det är för Emmylou Harris skull som Inger Ihre är på Way out West, och tillsammans med barnbarnen sitter hon i öltältet bredvid Flamingoscenen och väntar på att konserten ska börja. 

- Jag hörde henne på 70-talet men det var när hon vann Polarpriset som jag blev riktigt fascinerad, säger Inger Ihre som har Emmylou Harris biografi med sig i väskan. 

- Hon var så tjusig och det var så fint när First aid kit spelade hennes låt.

Läs mer: Recension av Emmylolu Harris konsert

Idén kläcktes på en avskedsmiddag för kusinen Peter som skulle flytta till Schweiz. Inger Ihre berättade att hon gärna skulle vilja se Emmylou Harris någon gång, och kusinerna föreslog en Way out West-biljett som födelsedagspresent.

- Farmor är den piggaste människan på jorden, säger Alma Ihre, en av de sju kusinerna som gick ihop och köpte en endagsbiljett till sin 85-åriga farmor. 

- Vi var tvungna att ringa henne och kolla om hon verkligen menade allvar med att hon ville gå säger hennes syster Mathilda Ihre. 

- Det var klart att jag gjorde!

Därmed fick Inger Ihre en biljett, och nu har barnbarnen samlats för att följa med sin farmor på konsert. 

- De är härliga, det är mycket tack vare dem som jag är med. De gav mig en smartphone i julklapp och håller mig uppdaterad, säger Inger Ihre.  

Hennes bästa konsertminne är Leonard Cohen på Scandinavium, som hon sett två gånger. 

- Medan vi har väntat har jag även sett Angelique  Kidjo och Father John Misty som var väldigt bra. Men jag ser mest fram emot Emmylou, det ska bli fantastiskt att se henne. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.