Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hives-Pelle peppad inför Liseberg

"Tänk på mig som en åkattraktion. Åk mig!"

På torsdagskvällen hoppade Pelle Almqvist in och gästade Foo Fighters under sista låten på bandets "hemliga" spelning på Vasateatern i Stockholm.

"Jag älskar den här killen, jag har till och med klätt ut mig till honom på Halloween en gång!", sade sångaren Dave Grohl när han bjöd upp Hives-Pelle på scenen för en rejäl omgång i AC/DC-klassikern Let there be rock.

GP fick tag på Pelle Almqvist när han på fredagen satt på tåget, i en tyst salong (!), på väg ner till kvällens Hives-konsert på Liseberg.

Hur var det att vara på scen med Foo Fighters igår?

– Det var kul såklart. Givande och tillfredsställande också. Kryss i alla rutor på formuläret. 

Har ni känt varandra länge?

– Ja, vi har väl känt varandra i runt femton år eller så. Det är ju nästan sinnessjukt länge.

Vems var låtvalet – eller var det självklart?

– Det var Dave som ville att jag skulle sjunga den. Jag blev glad. Min dröm när jag var sex år var att sjunga i AC/DC. Det här var hyfsat nära tycker jag. Om jag blundade.

Ni har fått översvallande recensioner för sommarens spelningar – är ni bara lika bra som vanligt eller är formen extra god?

– Formen är ganska stark faktiskt. Å andra sidan är ju även en halvdan spelning med oss bättre än många andra bands bästa. Man riskerar att bli lite bortskämd i det här gänget.

Hur är känslan inför Liseberg ikväll?

– Jag är alldeles pirrig av glädje inför att få spela på Liseberg. Alltid ett sant nöje. Tänk på mig som en åkattraktion. Åk mig.

Har ni ny musik på gång? Du har tidigare sagt att det kanske blir en soloplatta?

– Ja, vi ska faktiskt ses på måndag och lyssna på den nya musiken och se om den faller oss i smaken. Om vi gillar den brukar även andra göra det. Oftast ännu mer faktiskt.

Det drar ihop sig till Musikhjälpen igen, kommer du vara på plats även i år?

– Jag vet inte. Dom har inte frågat mig om jag vill vara med igen. Vilket ter sig nästan sinnessjukt.

Några andra kul grejer på gång?

– Allt i mitt liv är en kul grej och på gång. Ska börja måla i olja tänkte jag. Kommer antagligen bli bra det med. Ses ikväll!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.