1/4

Hiphopstjärnan tvingades avbryta konsert på WoW

Skandalen var ett faktum när en av festivalens största hiphopartister fick avbryta sin spelning i Slottsskogen. - Det här är helt sjukt, jag tror det är första gången i festivalens historia som en konsert får avbrytas så här, säger en festivalbesökare till GP.

Way out West 2017 är i full gång, men trots en solig början på festivalhelgen stötte publiken på ett ordentligt fiasko mitt under en av de största konserterna.

När Young Thug spelade på Linnéscenen uppstod teknikproblem, vilket ledde till att ljudet försvann flertalet gånger. Hiphopstjärnan möttes då av buande, och konserten fick till slut avbrytas.

- Först trodde jag att det var eftersom folk klättrade upp i ställningarna inne i tältet, men det verkade som att all teknik havererade totalt, säger en av festivalbsökarna.

Besvikelsen var ett faktum och upp på scen kom en ensam representant för Way out West och beklagade det inträffade.

- Vi beklagar det här, verkligen, verkligen och vi gjorde absolut allt vi kunde för att försöka reda ut det här, men tekniken ville inte vara med oss. Vi är hemskt, hemskt ledsna över detta, säger en scenteknikern. 

Andra konserter påverkas inte

Amerikanska hiphopstjärnan Young Thug var en av årets största bokningar, och huruvida han kommer fullfölja sin konsert vid ett senare tillfälle är ännu oklart. 

Problemet ska ha berott på ett strömproblem till scenen, men ska nu vara åtgärdat. Därför kommer inte resterande spelningar på Linnéscenen under festivalen att påverkas. 

-  Det var strömproblem på scen som orsakade avbrottet. Man ska ha hittat felet och vi har svårt att se att resterande spelningar kommer att påverkas, säger en scentekniker till GP. 

Young Thug slog igenom 2014 med singlarna "Stoner" och "Danny Glover". Han har genom åren arbetat tillsammans med Drake, Gucci Mane, Birdman och Rich the Kid. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.