Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Berggren skriver ny musik och säger sig snart vara tillbaka med ett nytt soloalbum. Bild: Adam Ihse/TT
Henrik Berggren skriver ny musik och säger sig snart vara tillbaka med ett nytt soloalbum. Bild: Adam Ihse/TT

Henrik Berggren lovar ny skiva inom ett år

– Jag har mer färdiga låtar än vad jag behöver till en skiva, säger den förre Broder Daniel-sångaren i intervju med DN.

På torsdagen valdes ikoniska göteborgsbandet Broder Daniel in i Swedish Music Hall of Fame. I samband med det intervjuades sångaren, och numera soloartisten Henrik Berggren i Dagens Nyheter.

Berggren, som efter lång väntan släppte sin solodebut Wolf heart häromåret, berättar i intervjun att han redan har material till en uppföljare.

Har många färdiga låtar liggande

"Jag har mer färdiga låtar än vad jag behöver till en skiva. Theo (Theodor Jensen) tycker att det här materialet är mycket bättre än det förra. Så jag undrar vad det är för fel jag gjort", säger Henrik Berggren och fortsätter.

" Det är väldigt konstigt att den ena skivan tar fjorton år och den andra tar sex månader. Det känns jättekonstigt."

Liksom på Wolf heart vill Henrik Berggren jobba med producenten Charlie Storm men säger att de båda inte bestämt när det är dags att ge sig in i studion.

"Det vore konstigt om det inte har kommit ut en ny skiva inom ett år. Jag förstår inte varför det inte skulle bli så", säger Berggren.

Nobbar återförening med Broder Daniel

Någon återförening med Broder Daniel är dock inte aktuell. Henrik Berggren får frågan om han skulle kunna tänka sig att samla ihop bandet till en konsert på Ullevi.

"Jag ser inte riktigt meningen med det. Skulle någon tycka om det? Några skulle nog hata det. Jag är ju en nej-sägare i mitt grundtillstånd. Det får i så fall vara någonting som ger det en poäng på något sätt."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.