Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håkan Hellström på Way out west 2010. Nu laddar han för Slottsskogsvallen.

Har vädergudarna med sig

Än finns biljetter kvar och Håkan Hellström lär inte slå Per Gessles rekord, men arrangören räknar med 20 000 på Slottsskogsvallen. Väderförutsättningarna är toppen.

I kväll är det dags för Håkan Hellströms stora sommarspelning i hemmastaden. Med hänvisning till stort biljettsug flyttade arrangören tidigare i år konserten från Trädgårdsföreningen till Slottsskogsvallen, men ännu har det inte blivit någon lapp på luckan.

– Vi lämnar inte ut några exakta siffror men det säljer på bra och vi är väldigt nöjda, säger Anna Axvi, koordinator på arrangören Live nation.


Gessle leder
Maxgränsen är en publik på 22 000, en siffra Per Gessle uppnådde 2003 när idrottsanläggningen första gången användes som konsertarena. Han hade scenen på kortsidan medan Håkan Hellströms scen kommer att vara på ena långsidan, vilket gör att inte fullt lika många får plats.

– Vi räknar med en publik på 20 000, det är i princip maxgränsen, säger Anna Axvi.

Några paraplyer lär inte skymma sikten för fansen under konserten. Norska meteorologinstitutet Yr, populärt bland seglare och andra väderfantaster, utlovar en solig dag med svaga vindar och en temperatur på strax över 20 grader på dagen och 16 grader klockan 23. Visserligen tornar en del moln upp sig lagom till insläppet vid 18-tiden, men det finns ingen risk för regn.

Enligt prognosen avtar molnigheten också vid 20-tiden då konserten ska börja.

En ännu ljusare väderutsikt utlovar både svenska SMHI och danska DMI. Enligt de båda instituten kommer solen att lysa över Göteborg hela dagen och inte ett endaste moln finns i sikte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.