Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallå inför The Big Four!

Hårdrocksexperten Bella Stenberg har sett Metallica fler än 20 gånger och ska recensera bandet och de övriga tre i söndagens The Big Four-konsert på Ullevi.

Vad tycker du om upplägget med de fyra metalbanden på en och samma kväll?

- Det ska bli jättekul och jag ser mycket fram emot att se två av dem, Metallica och Slayer som alltid är bra. Megadeth har aldrig varit något bra liveband. Två av de sämsta konserter jag sett har varit med Megadeth, så de kan bara bli bättre. Anthrax har egentligen tur som hamnat bland The Big 4, för de var inte lika viktiga för genren som de andra. Men det kan också bara bli bättre än förra gången jag såg dem, på Trädgår'n hann de bara spela en halv låt innan strömmen gick och de fick ställa in.

Hur ser ditt drömscenario ut för thrashfesten?

- Jag skulle gärna ha haft med Testament. För min del kunde det gott vara en hel festival med bara thrash metal, och en del nyare band också. Men det är ett bra upplägg, en bit hårdrockshistoria. Vid ett par tidigare tillfällen med The Big 4 har alla musikerna spelat coverlåten Am I Evil? tillsammans. Det vore kul att se.

Hur laddar du?

- Än så länge har jag mest lyssnat på Ride the lightning och Master of puppets, Metallicas andra och tredje platta. Men det är inget av banden som jag behöver lyssna in mig på utan det handlar mest om att lyssna för att peppa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.