Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Håkan Hellström bryter med Live Nation

Håkan Hellström bryter med konsertarrangören Live Nation. Enligt Expressen har popstjärnan skrivit ett mångmiljonkontrakt med tyska FKP Scorpio. Och till sommaren återvänder han troligen till Ullevi.

Håkan Hellström har under en lång rad av år samarbetat med den amerikanska konsertarrangören Live Nations svenska kontor. Men nu är det slut med det. Enligt uppgifter i dagens Expressen har Håkan Hellström bytt samarbetspartner till tyska FKP Scorpio, som bland annat ligger bakom den stora Bråvallafestivalen utanför Norrköping.

– Det stämmer att Håkan Hellström ska arbeta med oss, säger bolagets vd Folkert Koopmans till Expressen, och fortsätter.

– Jag kan inte berätta hur vi övertalade honom. Men det gjorde vi. Allt jag kan säga är att vi kommer arbeta tillsammans.

Stor turné till sommaren

Håkan Hellström bytte nyligen skivbolag från Universal till den göteborgska uppstickaren Whoa Dad, och tar nu alltså ytterligare ett steg i karriären. Einligt uppgifter till Expressen rör det sig om en mångmiljondeal.

LÄS MER: Håkan Hellström om Ullevi: "Hela grejen var drömlik"

Enligt uppgifter i Expressen innebär avtalet med FKP Scorpio också att Håkan Hellström ger sig ut på en stor turné till sommaren, där han troligen även når Ullevi på nytt.

– Vi arbetar på något. Exakt vad det blir kommer vi att gå ut med om ett par veckor, säger Folkert Koopmans.

Biljetterna till sommarens båda Ullevi-spelningar med Håkan Hellström sålde slut på några timmar, och intäkterna uppskattas enligt ekonomiska bedömare till drygt 70 miljoner kronor.

LÄS MER: Liseberg öppnar jätteutställning med Håkan Hellström

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.