Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Håkan Hellström-biljetter reas ut

Inför helgens Håkan Hellström-spelningar reas nu biljetterna ut på andrahandsmarknaden. Och på fredag släpps biljetterna till nästa års sommarturné: "Det kan vara så att priserna har gått ner i och med att det blir en konsert på Ullevi. Då kan den bli mer eftertraktad", säger Daniel Lindblom, vd på Biljett24.

Efter rekordspelningarna på Ullevi i somras är det nu dags för Håkan Hellströms två spelningar på Scandinavium i helgen.

LÄS MER: Håkan Hellström om Ullevi: "Hela grejen var drömlik"

Men på sajterna för andrahandsförsäljning har biljettpriserna nu sänkts. På sajten BiljettNu har exempelvis en ståplats gått från 1495 kronor till 695 kronor. "Bästa sittplats" har sänkts från priset 1295 kronor till 695 kronor.

Beror på intresse

På biljettsajten Biljett24 har de också sänkt priserna sedan de köptes in. Daniel Lindblom är vd på sajten och menar att de uppdaterar priserna dagligen utifrån vad de tror att de kan säljas för.

- Det beror helt och hållet på hur stort intresse som finns. Priserna har gått ner lite från att de släpptes, säger han.

Ny turné spelar roll

Häromdagen meddelade Håkan Hellström att det blir en turné sommaren 2017 under namnet "Rullande åska". Daniel Lindblom tror att det kan ha påverkat priset på hans kommande spelningar. Den 29 juli avslutar han den kommande sommarturnén på hemmaplan på Ullevi. 

Biljetterna till Ullevi och övriga spelningar på sommarturnén släpps nu på fredag den 25 november, samma dag som första spelningen på Scandinavium.

- Det kan vara så att priserna har gått ner i och med att det blir en konsert på Ullevi. Då kan den bli mer eftertraktad. 

LÄS MER: Håkan Hellström klar för ny Ullevi-konsert

Tror ni att ni får sålt alla biljetter till helgen?

- Ja, absolut.

Vill minska hets och överpris

Men Joel Borg, på skivbolaget Woah Dad!, menar att det går i linje med tanken om att dämpa priserna på just andrahansmarknaden.

- Det känns bra att kunna släppa sommarens konserter redan nu, då kanske folk som inte fick tag på biljetter till vinterturnén inte känner samma hets att köpa biljetter till överpris, har Joel Borg sagt till GP tidigare i veckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.