Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/27

Här hyllas Björn Skifs i "Allsång på Skansen"

När sommarens tredje "Allsång på Skansen" gick av stapeln passade artisterna på att hylla Björn Skifs som i våras fyllde 70 år. – Från oss alla Björn, ett riktigt stort grattis, sa Sanna Nielsen och överräckte en stor blomsterbukett.

Sommarens tredje "Allsång på Skansen" bjöd in till folkfest med Sanna Nielsen och gäster så som Linnea Henriksson, Arja Saijonmaa, Mando Diao, Louise Hoffsten, Emmi Christensson och Samuel Ljungblahd. Men under en del av kvällen hamnade strålkastarljuset på en helt annan artist. 

Mitt i programmet gick Sanna Nielsen ut i publiken och presenterade en artist som satt i folkhavet. 

– Med en karriär som spänner över generationer, så har han gjort nästan allt. I år fyllde en av Sveriges, och jag vågar säga Vansbros, mest underbara artist och underhållare 70 år. Bästa Björn, det här är till dig, 

Fyllde 70 år i våras

För mitt i publikhavet satt Björn Skifs själv, och artisterna samlades upp för att tillägna ett medley till honom. I våras fyllde den legendariska artisten nämligen 70 år. 

Bland låtarna hittades några av hans mest kända genom åren.  Från "Det blir alltid värre mot natten" och "Michaleangelo" till Blue Swedes "Hooked on a feeling". 

LÄS MER: Så var premiären av "Allsång på Skansen"

Och när Björn Dixgård från Mando Diao klev upp på scenen och sjöng "Håll mitt hjärta" med en raspig röst och enorm närvaro stod Björn Skifs helt tyst, märkbart rörd. Efteråt gav publiken Skifs stående ovationer, och Sanna Nielsen överräckte en stor blomsterbukett.

– Från oss alla Björn, ett riktigt stort grattis, sa Sanna Nielsen.

Klicka dig igenom bildspelet här ovan för att se fler bilder från kvällens "Allsång på Skansen". 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.