Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Galantis kan bli kvällens stora vinnare

Vissa tycker kanske Partille Arena ligger för långt från stan. Säg det till Galantis. De har flugit hit från Los Angeles.

De ska inte uppträda på galan och P3 Gulds mest långväga gäster hade inga direkt pressande ärenden i Göteborg.
Christian ”Bloodshy” Karlsson, uppvuxen i Guldheden, och Linus ”Style of Eye” Eklöw har lämnat sina familjer i Los Angeles för att tillbringa lördagskvällen i Partille Arena och, eventuellt, ta emot P3 Guldpriser för årets dans, årets grupp och årets låt (No money), helt enkelt därför att de ville vara med på festen.
– Det är ett par andra awards som vi missar, Grammisgalan i februari till exempel, så det kändes viktigt att vara med på P3 Guld, säger Christian Karlsson, som tillsammans med en trött Linus Eklöw precis anlänt från Los Angeles.

Betalar tillbaka

Enligt Galantis handlar det också om att betala tillbaka lite för det stöd som de känt genom åren.
– Vi är väldigt tacksamma för den support som P3 har gett oss, de har egentligen funnits där sedan dag ett, säger Christian Karlsson.
De båda housestjärnorna har checkat in på ett av stans snofsigare hotell och har begränsat med tid för att skaka av sig jetlaggen. Redan i morgon bitti flyger de tillbaka hem igen, till Los Angeles, där Christian Karlsson har bott i flera år och dit Linus Eklöw med familj flyttade i somras.

Småbarnspappor

Men de båda småbarnsföräldrarna (Christian Karlsson fick nyligen sitt andra barn) är vana resenärer. Under 2016 gjorde Galantis 170 spelningar över hela värden – på platser som Tokyo, London, Ibiza, Seoul och Las Vegas, där Galantis har en så kallad resident show och gör ett 20-tal spelningar per år -– och det lär landa på något liknande i år.
– Det kan bli fler gig också. Jag tror att 2017 blir året då Galantis tar sig upp på de verkligt stora scenerna, säger Christian Karlsson medan Linus Eklöw häller i sig kaffe och nickar instämmande.
– Det känns att något är på gång.
I slutet av februari kickstartar de med en turné i Brasilien. Under våren kommer Galantis sedan att släppa en handfull nya låtar, i april väntar två spelningar på Coachellafestivalen i Kalifornien och sedan kommer ett nytt album, uppföljaren till Pharmacy från 2015, och fler residensgig i Las Vegas.

Imponerade av svensk musik

Men först är det alltså P3 Guld i Partille som gäller. Och kan de inte få med sig alla tre statyetterna hem, så vet Linus Eklöw vilken han helst packar ned i handbagaget.
– (skratt) Årets låt är största priset! Det släpps rätt många låtar under ett år, om man säger så, och det är folkets röst. Det vill jag ha!
Har ni koll på konkurrenterna?
– Njäe, vi känner till artisterna men har ingen jättebra koll på de nominerade låtarna. Men de är säkert jättebra! En av de bästa sakerna med att komma hem till Sverige är ju att sätta på P3 och lyssna på all bra, ny svensk musik. Jag blir lika imponerad varje gång, säger Christian Karlsson.
Parallellt med Galantis är Christian Karlsson medlem i hyllade trion Miike Snow och Linus Eklöw har soloprojektet Style of Eye. Men under det kommande året har de fullt fokus på Galantis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.