Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Göteborgsartist gör succé med reklamlåt

Göteborgaren Nathalie Ulinder Cuti gör just nu succé på sociala medier, och hennes låt, Light the lights, har fått lyssnare världen över.

Det började med en bussreklam. Nathalie Ulinder Cuti blev tipsad om att Volvo sökte en musiker till en reklamfilm. Hon sökte jobbet och fick det, men det slutade inte där. Reklamfilmen behövde nämligen ett soundtrack. Så kom låten Light the lights till. Nu har den streamats otaliga gånger på Spotify, och filmen har över tre miljoner visningar på Facebook.
– Det känns verkligen sjukt att människor i hela världen lyssnar på min låt, säger Nathalie.

Pappan var en musikalisk förebild

Till vardags jobbar Nathalie Ulinder Cuti som barista på ett kafé i Linnéstaden. Trots att musiken funnits med i hennes liv så länge hon kan minnas, var det länge långt ifrån självklart att hon skulle bli artist. Nathalie var elva år när hennes pappa, Neptali gick bort i cancer. När pappan försvann så försvann även en stor del av hennes musikaliska vardag.
– Om pappa fortfarande hade levt tror jag att musiken hade varit mycket mer självklar för mig under min uppväxt, säger hon.


Musiken togs upp igen på gymnasiet, men efter att ha märkt av den hårda konkurrensen i musikbranschen så gav hon nästan upp. 
– Jag hade i princip stängt den dörren. Sedan dök den här grejen upp med reklamfilmen, och jag tänkte att "vi kör", säger hon.

Den första musik hon släpper


Nathalie Ulinder Cuti har själv skrivit låten, tillsammans med pojkvännen Leo Lönnroth. Låten handlar om viljan att bli sedd och att kunna nå fram till andra människor. Det kan man nog påstå att hon har lyckats med. I dag har hon lyssnare över hela världen, och ofta har hennes röst jämförts med Lan Del Reys. En av de vanligaste frågorna i filmens kommentarsfält på Youtube är "Var hittar vi mer av Nathalie?". Det lättaste svaret på den frågan är nog "i framtiden", för det här nämligen den första låt som Nathalie någonsin har skrivit och släppt.
– Jag trodde aldrig att jag skulle ge ut någon musik överhuvudtaget. Men nu känner jag mig mer kreativ och inspirerad. Jag har inga konkreta planer just nu, men jag vill släppa mer musik. Jag har redan börjat skriva fler låtar, men det är i skapandefasen, än så länge.

Pappans gitarr med i videon


Och den som tittar noga i reklamfilmen kan faktiskt se att Nathalies pappa fortfarande är med henne.
– I början av låten står jag och spelar på gatan med min pappas gitarr. Det trodde jag aldrig att jag skulle våga. Min pappa var nämligen en väldigt duktig musiker och gatumusikant så att få stå där och göra det han gjorde en gång i tiden kändes så jäkla rätt, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.