Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Carola Häggkvist.

Gå ut med Carola

Artisten Carola Häggkvist kör under hösten sitt Elvis & Barbra Streisand-program på Tyrol i Stockholm. Men först analyserar hon Göteborgs kultur- och nöjesliv.

Var hänger du helst när du är i Göteborg och inte jobbar?

- Liseberg, vad jobbigt, men det är så! Jag tänker på den där träbergbanan, jag har en riktig passion för gamla berg- och dalbanor. Jag har bra minnen från Liseberg, som -91 med 31 000 pers i trädkronorna. Privat har jag också smugit omkring där, åkt och haft jättekul.

Vilken klass håller Göteborg som kultur- och nöjesstad?

- Den känns väldigt vibrant, alltså att den kokar. Många musiker håller till i Göteborg och jag har varit på härliga festivaler där, senast med Elvis- och Barbrakonserten förra året på Götaplatsen, ett fenomenalt ställe att spela på. Jag upplever att det ofta är väldigt mycket på gång i Göteborg och publiken är mycket mer livlig och högljudd än på östsidan. Så Göteborg håller nog bra klass, om bara vädret gör det.

När fick du senast en riktig kulturkick?

- När jag var i Budapest i Ungern i somras. Jag tog in stadens historia, var på holocaustmuseet och gick på de där baden. De har span med varma källor och grejer, det är också en sorts kultur. Vi åkte runt som riktiga i turister i en röd buss o bodde på ett jättecoolt hotell med en massa vacker konst på väggarna.

Vilken låt får dig att dansa?

- Den här du-du-du-du du-du-du-du-du ... My first, my last, my everything med Barry White. Den är bra, alltså! Då beter jag mig som så att jag intar hela rummet, men alla får dansa. Den ska jag ha på mitt bröllop, om det blir något.

Vad gör du helst en indiansommarvarm lördagskväll?

- Då är jag helst med min son och goda vänner ute på klipporna i skärgården där vi badar, grillar, spelar pictionary, äter gott och myser.

Vad gör du helst en regning söndagsmorgon?

- Om vi inte har tagit oss till kyrkan ligger vi kvar under täcket och tittar på gudstjänsten på tv. Sedan gör jag i ordning en jättehärlig brunch. Sedan tar jag på mig stövlarna och går ut i skogen och plockar svamp och njuter av regnet, för det är verkligen renande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.