Foo Fighters på Ullevi

GP var på plats under Foo Fighters konsert på Ullevi. Här kan du se de bästa bilderna och återuppleva liverapporteringen från kvällens spelning

ANNONS

Vid 21-tiden i kväll kom Dave Grohl och hans Foo Fighters att kasta en blick över Ullevis publikhav, storma ut på scenen – och höll sig kvar där. På scenen. För ni minns ju hur det gick förra gången.

Då för tre år sedan, den 12 juni 2015, hade Foo Fighters bara kommit till andra låten (Monkey wrench) när Dave Grohl föll handlöst av scenen och bröt ankeln. Efter ett kortare uppehåll och lite pausmusik av bandet återvände Dave Grohl överraskande till scenen. Stödd av den svenske läkaren Johan Sampson och med foten hårt lindad kunde en beslutsam Dave Grohl genomföra konserten sittandes på en stol med gitarren i knäet.

ANNONS

LÄS MER: Foo Fighters är världens mest lättälskade rockband

Been there, done that

Ett minne för livet för alla som var där – publiken, läkaren och såklart Dave Grohl själv – men been there, done that. I kväll får Dave Grohl och bandet lova att hålla ordning på armar och ben.

Och kvällen bjöd ju på mer än bara Foo Fighters. Det brittiska punkrockbandet Frank Carter & The Rattlesnakes var först ut kl 19 och de följdes av de hemlighetsfulla psychrockarna i svenska Goat.

ANNONS