Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Fick panik av Så mycket bättre

Little Jinder kommer synas överallt i år. I höst är hon en av deltagarna i Så mycket bättre, i sommar gör hon en fjorton spelningar lång turné i Sverige och nu släpper hon sina nya singel, Jag måste sluta leva som jag lever för evigt.

Var kommer den nya singeln ifrån?
– Det är en låt jag gjort tillsammans med Martin Sköld i Kent och den var väl lite ett resultat av att jag satt och jobbade med Så mycket bättre och fick panik av att bara göra andras låtar. Så jag hörde av mig till mitt skivbolag och sa att jag måste släppa en ny låt och så hjälpte Martin mig att färdigställa den.

Panik på vilket sätt?
– Liksom att vara så caught up i något som är väldigt konceptuellt och som är ganska långt ut över vad jag sysslar med i vanliga fall. Jag behöver uttrycka mig själv kände jag och fick ett jättesug efter att skriva ny musik?

Är du rädd för att bli folklig?
– Nej rädsla är fel ord, men det handlar väl snarare om att jag la massa tid på något som jag vill förhålla mig väldigt lättsamt till. Jag vill inte hänga upp mig för mycket på det för jag tycker inte det har så mycket med mitt låtskrivande att göra. Jag försöker separera dem – det ena är tv och det här, det är min musik.

Känner du någon press av att du har förväntningar på dig som den unga, talangfulla tjejen i programmet?
– Nej, men jag känner naturligtvis press på ett annat sätt. Det här att man vet att det är ett program som har väldigt många tittare. Jag är inte så bra på att vara tillrättalagd och man undrar ju hur man kommer framstå. Jag är ju rätt transparant av mig och känner mig rätt utlämnad i det här men det är ett val jag gjort. Jag får skylla mig själv. Men sen litar jag på de som gör programmet.

Hur var inspelningarna?
– Jag lärde mig väldigt mycket om mig själv. Det är lite av ett socialt experiment att umgås med fem personer som jag inte känner i tio dagar och visa musik man gjort. Man blir väldigt känslig vilket jag tyckte var jobbigt de första dagarna. Sen vändes det till något positivt och häftigt istället när du släppt på garden lite grann. Då var det en skitrolig, häftig grej.

Var det annorlunda från vad du hade föreställt dig?
– Ja, verkligen, det går nog inte att föreställa sig. Den som inte gjort det kan inte fatta hur extremt intensivt det är. Filma 19 timmar om dagen och du är väldigt trött samtidigt som du vill leverera på hög nivå.

För att återvända till singeln, vad inspirerade dig att skriva den?
– Det är nog första låten jag skriver som inte handlar om olycklig kärlek. Jag har alltid haft nära till att skriva om hur mycket man skiter i sig själv när man är olycklig och har nog forskat mycket kring det. Men detta handlar mer om viljan att må bra - vilket jag också kan känna i korta stunder fast sen går det över jävligt fort. En blandning mellan ”fan jag måste skärpa mig om jag ska få saker att fungera” och att man måste göra vissa uppoffringar.

Följer det något nytt album på singeln?
– Jag ska in i studion i höst, men jag skriver liksom alltid låtar. Jag behöver inte ha någon plan. “Då ska jag göra det, sen ska jag göra det”, det rullar på av sig själv ganska bra. Hade varit najs att släppa något i början av nästa år kanske.

Men först blir det turné?
– Ja, det blir mycket från skivan jag släppte i år. Och på de fyra största spelningarna, typ Stay out west och Popaganda, kommer vi ha världens sjukaste lasershow, så jag tror vi kommer ha årets fetaste spelningar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.