Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

The Tide började med att göra covers som de laddade upp på Youtube. Inom kort gjorde de en världsturné med The Vamps.

Fanfavoriter innan genombrottet

Amerikanska popbandet The Tide har bara släppt två singlar, men de har redan turnerat jorden runt. I veckan besökte de Sverige för första gången.

The Tide började som en idé långt innan det blev ett band. Sångaren Austin Corini var med i amerikanska "X factor" 2012, men det blev en kort historia. Genom programmet kom han i kontakt med det brittiska pojkbandet The Vamps som ville ha en grupp till sitt nya skivbolag. Tillsammans började de leta runt efter passande musiker.

- För mig var det viktigt att hitta precis rätt personer. Det finns många duktiga musiker och många snälla människor. Det jag behövde var tre killar som skulle kunna bli mina bröder, som jag skulle klicka med direkt, säger Austin Corini.

De tre han fann var Levi Jones på bas, Nate Parker på trummor och Drew Dirksen på gitarr. De började göra covers som de laddade upp på Youtube. Inom kort begav sig The Tide ut på en världsturné som förband till The Vamps. Första gången de spelade live var det tusentals i publiken.

- Jag tror att vi alla kissade på oss den gången, säger Levi Jones.

- Jag kommer ihåg att vi skämtade och sa: "Hoppas att inga strängar går av". Det första som hände var att en sträng på min gitarr gick av. Det var en mardröm, säger Drew Dirksen och skrattar.

Kontakt med fansen

Två singelsläpp och en världsturné senare har The Tide fått en trogen fanskara. När de gästar Stockholm för att spela på Rockbjörnen i Kungsträdgården står fans och väntar, trots att det bara är en repetition.

En anledning till deras växande fanskara kan vara deras engagemang på sociala medier.

- Det har förändrat allt. Du kan sitta hemma i din soffa och kommunicera med fans över hela världen, säger Drew Dirksen.

- Vi har skrivit till våra svenska fans genom Twitter och sagt att vi längtar efter att träffa dem. Nu när vi är här är det helt fantastiskt, säger Levi Jones.

Hundra låtar

Förra veckan släppte The Tide sin andra singel "Click my fingers". I början av nästa år är det tänkt att debutalbumet ska komma.

- Vi har hållit på i över ett år. Vi måste ha skrivit minst hundra låtar hittills, säger gitarristen Drew Dirksen.