Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Evergrey | Gothenburg Sound Festival, Trädgårn, lördag

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Metal

Metal

Evergrey

Gothenburg Sound Festival, Trädgårn, lördag

Publik: ca 800.

Bäst: Proffsigheten.

Sämst: Aningen svulstigt i perioder.

Något säger mig att Tom Englund aldrig gjort något halvhjärtat. När Evergreys starke man kallar på trupperna för att göra en ny platta så samlar han ihop de bästa. Järngänget. Resultatet Hymns for the broken är en av 2014:s största metalplattor.

Och när samme Englund tar hem sitt gäng för spelning på hemmaplan så är det såklart viktigt att visa vilka det är som bestämmer på bygget. Att sätta ner bootsen hårt och bestämt.

Mycket riktigt: Evergrey är Gothenburg Sounds mäktigaste, proffsigaste, snyggaste och kort sagt bästa upplevelse. Allt omkringjox, från ljusshow till eldkastare och projiceringar, är minst en nivå över alla andra och rent musikaliskt spelar de i en egen division. Man brukar ju vara rätt vass om man sysslar med progressive metal, något Evergrey sägs syssla med, Men istället för att gömma sig bakom introvert finlir så använder bandet sin skicklighet till att mangla fram storslagen, svartsynt metal. Med Tom Englund som fenomenal sångare.

Bästa låt? King of errors. Lyssna om ni inte hört!

Under kvällen, den andra och sista av Gothenburg Sound Festival, fick vi också se och höra Ice Age göra både uppskattad och tjusig comeback efter 25 år i frysboxen. Välrepat och aggressivt. Stalltips: Thrashdrottningarna släpper debutalbum 2015?