Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Efterlängtade favoriten klar för Way out West

Första stora namnet till sommarens Way out West är bokat. Efterlängtande Arcade Fire spelar i Slottsskogen.

Första stora namnet till sommarens Way out West är bokat. Efterlängtande Arcade Fire spelar i Slottsskogen.
Det kanadensiska indierockbandet Arcade Fire har funnits i arrangerande Lugers sökarljus ända sedan de första åren med Way out West. Bandet har dessutom alltid funnits med bland de mest önskade när besökarna har fått säga sitt kring vilka akter de helst vill se på festivalen.
Nu föll bitarna på plats och Arcade Fire är därmed den första huvudakten som är klart för sommarens festival. Nyheten presenteras under måndagen.

"Tack för tålamodet"


– Det finns band, och det finns Arcade Fire. Vi har alltid sett Arcade Fire som en självklar headliner på Way out West. Från första sekund, säger Ola Broquist, bokningsansvarig.
– Lite sjukt att det tog så lång tid, men den som spar den har. Tack för tålamodet kära ni, och låt oss njuta tillsammans i augusti, hälsar Broquist.
Arcade Fire är ett omvittnat, fängslande liveband som ofta bjuder på extraordinära föreställningar. Luger har tidigare haft dem på sin festival Popaganda i Stockholm, men nu är det alltså Göteborgs tur.

I Sydamerika

Bandet släppte tidigare i år sitt femte album, Everything now, som dock inte hyllades lika förbehållslöst som de moderna klassikerna Funeral, Neon bible och inte minst The Suburbs som vann en Grammy för Årets album 2011.

Läs mer: Arcade Fire når inte fram 

Arcade Fire befinner sig just nu på turné i Sydamerika och spelar under den här veckan i Argentina och Peru. Till våren väntar sedan inomhusarenor i Europa innan man växlar över till festivalspelningar under sommaren.


Lykke Li kommer också

Sedan tidigare är det klart att man bland annat spelar på Haven i Köpenhamn som pågår under samma helg som Way out West.
Bland andra Lykke Li, Grizzly Bear och Brockhampton är sedan tidigare klara för Way out West 2018.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.