Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: TT/Kollage.

Efter Jimmie Åkessons uppmaning: Toppar iTunes-listan

Det har varit många vändor kring Peter Jezewski och hans spelning på SD-festivalen i sommar. Men efter en uppmaning från Jimmie Åkesson toppar han nu den svenska iTunes-listan.

I samband med en spelning på Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg i helgen sade den tidigare The Boppers-sångaren Peter Jezewski i en intervju med Expressen att han sympatiserar med stora delar av partiets politik. Efter det avbokades fem av hans julspelningar på hotellet Gustaf Fröding i Karlstad.

- Jag skulle offentligt be om ursäkt eller så skulle de ställa in spelningarna, sade Jezewski till TT.

Bombhotades

När avbokningen blev känd fick hotellet ta emot bombhot. Polisen utgick ifrån att hotet hade en koppling till avbokningen.

Efter flera turer kom under torsdagseftermiddagen beskedet om att Gustaf Fröding hade ändrat sig – Peter Jezewski får spela trots allt. Han erbjöds dessutom en ursäkt.

Men innan dess hade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gått ut med en offentlig uppmaning på Facebook. Där skrev han att alla skulle hjälpas åt med att få Peter Jezewski att toppa iTuneslistan: "Låt oss visa att vi tillsammans är en stark kraft som kan göra skillnad. Vi skjutsar upp honom på topplistan" skriver Jimmie Åkesson på Facebook.

Några hundratals delningar, tusentals likes och ett par timmar senare var uppmaningen ett faktum.

Går om Beyoncé

Peter Jezewski toppar nu den svenska iTunes-listan och har gått om artister som Beyoncé och Justin Timberlake.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.