Ed Sheeran toppar amerikanska Billboard – för första gången

ANNONS
|

Brittiska singer-songwritern Ed Sheeran har för första gången under sin karriär nått toppen på amerikanska Billboard. Låten i fråga är "Shape of You", skriver Entertainment Weekly.

Läs mer: Topplistorna: Dubbelt Ed Sheeran i topp

Och inte bara det – Sheeran skriver även historia som den första artisten någonsin att ha två nya låtar på topp 10, där "Castle on the Hill" placerat sig som nummer sex.

Historiskt av Sheeran

– Det känns fantastiskt att debutera som nummer ett i USA, speciellt efter att ha varit borta så länge, säger Sheeran i ett uttalanade. – Toppa Hot 100 för första gången och att ha "Castle On the Hill på topp 10.. jag finner inga ord. Jag ville verkligen göra en comeback med de två låtarna för att visa olika sidor av min musik och vad folk kan förvänta sig av ÷. Responsen på båda låtarna har varit absolut otrolig. Jag längtar efter att få dela med mig av resten av albumet, fortsätter Sheeran.

ANNONS

Slog Spotifys rekord

Det är inte de enda framgångarna som Ed Sheeran rönt på sistone. Bara ett par dagar efter att singlarna släpptes slog han Spotifys rekord för nysläppta låtar.

ANNONS