Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Don, Sarah och Colter!

Jan Andersson tipsar om 75-årige soulrösten Don Bryant, hemvändaren Sarah Klang och kanadensaren Colter Wall.

Comeback: Don Bryant

Det råder inget tvivel om att Ann Peebles är mer namnkunnig än sin make, låtskrivaren och Hi Records-medarbetaren Don Bryant, men nu är det till slut Dons tur att försvara familjens plats i rampljuset. Och 75 år gammal gör han det med känsla och integritet, inte som en avdankad musiker som levt på att förse Al Green, O.V. Wright och Otis Clay med soulsånger. Tvärtom låter Don Bryant sugen på att äntligen få ta steget fram och sjunga hjärtat ur kroppen. Imponerande och svängig gammelmanssoul.

 

Helgtips: Sarah Klang

På lördag spelar den till Stockholm flyktade Sarah Klang från Uddevalla på Oceanen i Majorna. Hängde ni med? Spelar ingen roll. Det enda ni behöver känna till är att Oceanen ligger vid Stigbergstorget och att Sarah Klang, som släpper sitt debutalbum i början av nästa år, är en talang utöver det vanliga och har en röst som biter tag. Och håller sig fast.


Ny bekantskap: Colter Wall

När jag intervjuade Brent Cobb härom månaden frågade jag vem hans framgångsrike producentkusin Dave Cobb skulle jobba med härnäst (efter Sturgill Simpson, Jason Isbell och Chris Stapleton). Svaret blev Colter Wall, en singer/songwriter från landsbygden i Saskatchewan, och nästa vecka kommer den unge kanadensarens debutalbum. Colter Wall är 21 år men låter minst tre gånger så gammal. Med en röst som täpper igen luckan mellan Johnny Cash och Waylon Jennings, och med sina starkt personliga sånger, är det inte så konstigt att Steve Earle utnämnt Colter Wall till de senaste 20 årens bästa unga singer/songwriter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.