Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

"Det känns som att lyssnarna har förstått mig"

Oskar Linnros är redo för lördagens spelning på Way out West. Enligt honom själv befinner han sig i den bästa kreativa perioden i sin karriär.

På lördagen spelar Oskar Linnros på Flamingoscenen under Way out West. För den som är sugen på att se honom kan det nog bli en intressant upplevelse. För det är nämligen en ovanligt självsäker Oskar Linnros som gör sig redo för spelning.

Ser sig själv i nytt ljus

Han säger att han tidigare hade svårt att förstå varför just han skulle stå på scen. Han berättar att han inte ens förstod tjusningen i att uppträda live. Men nu ser han sitt eget artistskap i ett nytt ljus.

– Jag tänkte inte alls på ett jantelagsmässigt sätt, men jag är ju själv ett fan av en massa artister, så det kändes lite märkligt. Men nu kan jag ändå tycka att jag har rätt att ta en timme i programmet, säger han.

Bättre respons än någonsin

Oskar Linnros säger att han har fått bättre respons än någonsin efter den senaste EP:n, Väntar, som kom i maj. Men inte nödvändigtvis därför att den har fått mer uppmärksamhet än hans tidigare alster.

– Det känns som att de som har lyssnat har förstått mig, och som att jag lyckats med att inge en känsla Det är viktigt för mig att lyssnarna kan relatera, och jag tycker att man får lov att vara pretentiös, men aldrig uteslutande, säger han.

Vill använda sin känslighet

En uppföljande EP kommer att släppas 25 augusti, med titeln Väntar på en. Enligt Oskar Linnros handlar låtarna till stor del om en känsla av desperation, som kan vara grundad i allt från en kärleksrelation till en oro över hur omvärlden ser ut. Han säger att han är en känslomänniska, men att han kan välja hur mycket av det han vill visa.

– Jag kan inte välja att inte vara känslig. Men jag kan i vissa sammanhang kamouflera min känslighet. Men i musiken vill jag inte göra det. Där vill jag använda det. Jag tycker att låtarna blir starkare om man är lite hudlös, säger han.

Läser aldrig recensioner

Men känsligheten har inte alltid varit en fördel. Oskar Linnros berättar att han bland annat kan bli otroligt ledsen över dåliga recensioner.

– Om jag var smart så skulle jag väl säga att jag inte bryr mig. Men den sanna svaret är att jag blir asledsen. Därför läser jag inga recensioner alls, och jag har bett människor runt mig att inte säga något om det heller.

Knepigt med festivalspelningar

Oskar Linnros ser fram emot spelningen på Way out West. Men han tycker att det är lite svårt att uppträda på festival, jämfört med på en klubbscen.

– Det är mer öppet, och när jag ska spela är det ljust. Då kan publiken se varandra och det gör att det är svårare att släppa loss, för man känner sig iakttagen. Men det är min uppgift att se till att alla kan slappna av. Men för mig känns det här som ett klimax på sommaren.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.