"Debbie Harry sket la ifall vi var med på turnén"

ANNONS
|

Kristoffer and the Harborheads har turnerat med Debbie Harry, Mumford and Sons och Maia Hirasawa. De har spelat in sina skivor med amerikanska producenter som jobbat med Bruce Springsteen, Lou Reed och Destinys Child. Trots det har inte ryktet om bandet spridit sig på hemmaplan i alls samma utsträckning som resten av världen. Hur kan det komma sig?

– Jag har själv slutat grubbla på det. Men det har nog att göra med att vi jobbar med större skivbolag utomlands, och kunnat nå ut på ett annat sätt. Så har det gett ringar på vattnet, säger Kristoffer Ragnstam som utgör en tredjedel av bandet tillsammans med Emil Rinstad Carlssonoch Joel Lundberg.

ANNONS

– Sedan är Sverige lite för litet om man ska kunna spela på vår nivå och leva på det, vi kan inte dyka upp i Växsjö tre gånger på två veckor. Men det blir mer och mer spelningar i Sverige, tillägger han.

Det var efter att bandet mottagit ett pris från MTV blev de medbjudna på turnén med Debbie Harry.

– Hon sket la ifall vi var med, det var någon i hennes team som insåg att vi skulle dra folk, skrattar Kristoffer Ragnstam.

– Men det var superkul att få spela på så stora ställen. Sedan var det egentligen roligare att åka runt med Mumford and Sons, publiken var mer i vår ålder.

I höst kommer uppföljaren till debuten A little goes a long way, och kvällen spelning blir startskottet på en hel del turnerande i år och nästa år.

– Vi kommer att turnera mycket, och det börjar med en promotionresa. Fast på de resorna känns det som om vi pratar mer om Abba, Volvo och Lykke Li än om oss själva, säger Kristoffer Ragnstam.

ANNONS