De vill locka dig att dansa och älska

Med skrattsalvor, sång och ett stadigt beat sladdar sommarens varmaste americana-turné in på Pustervik i kväll.

ANNONS
|

De kommer från en spelning under bar himmel i Löderup på Österlen, via Falkenberg till Göteborg och Pustervik.

–Jag har färska, fina minnen härifrån, säger Aaron Lee Tasjan och dunkar handflatan i golvet på den scen han spelade på så sent som i vintras.

– Ett genuint rockställe detta, konstaterar Cody Dickinson, trummis i North Mississippi Allstars som återvänt till Sverige gång efter gång sedan den där spelningen på Hultsfredsfestivalen.

"Hultsfred var vilt"

– Det var vilt, verkligen vilt. Vi är bortskämda med bra respons i Sverige. Mitt jobb som trummis är att få folk att dansa, och här lyckas jag alltid, konstaterar han.

ANNONS

– Det är som när man spelar i Texas, bara man får publiken att börja dansa är man i mål, då brukar resten gå av bara farten och så går folk hem och älskar med varandra, säger Aaron Lee Tasjan med ett stort leende.

Kärlektill musiken

Brittiska Yola Carter är inne på ett liknande spår.

– Det är alldeles för mycket deppiga snubbar inom americanan. Jag vill ha rytm, ett beat. Även om det är en sorgsen sång, en ballad måste det finnas den där pulsen. Det är då händer saker, det är då man får kontakt med publiken.

– Alla är här för kärleken till musiken, det är det som är så fantastiskt roligt, säger en lika delar förväntansfull och uppsluppen Björn Pettersson, en av arrangörerna bakom ambulerande festivalen Rolling Rootsy Revue.

ANNONS