Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

De populäraste albumen - någonsin

Är du också ett fan av Adele, Michael Jackson, Taylor Swift eller Bruce Springsteen? Det är nämligen fullt förståeligt: De är samtliga med på Billboards lista över det mest populära albumen någonsin.

På Billboard-listan är 200 stycken album rankade efter vilka som har presterat bäst på deras listor genom åren. Det är alltså inte en rankning där Billboard värderar "kvalitén" på albumen. Högst upp har vi allas vår Adele med albumet "21" och hack i häl därefter kommer soundtracket till "The Sound of Music", Michael Jacksons "Thriller", Taylor Swifs "Fearless" - och listan fortsätter.

Även Bossen, som i somras hade tre konserter på Ullevi, syns med på listan med albumet "Born in The U.S.A" - som nummer 5.

Flera välkända artister med på listan

Bossen har varit i fullt gång sedan 1964 och håller än i dag på - redan i januari ger han sig ut på en mindre turné med bandet The E Street Band - men att slå publiksiffran på Ullevi kan nog bli en svår nöt att knäcka.

Nickelback, det kanadensiska rockbandet som slog i genom 2001 kommer på plats nummer 9 och därefter ramlar artister som Whitney Houston, Shania Twain, Lady Gaga och Usher. 

Du kan se samtliga 200 album här.

Se i bildspelet ovan ifall någon av dina favoriter är med!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.