Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

De kämpar för talangers nästa nivå

Under Kulturkalasets första dag uppträdde ett helt gäng från projektet Nästa Nivå. Det med en tanke om att svenska artister ska coacha och lyfta fram nya talanger. "Det här är det som svenska skivbolag borde syssla med", säger rapparen Adam Tensta.

Inför Kulturkalasets första dag träffade GP gänget bakom Nästa Nivå. Ett projekt för att lyfta fram nya musiker och unga talanger.

- Folk man tycker sitter på någonting unikt som man vill hjälpa till med det där nästa steget inför att göra musiken helt enkelt, säger Sabia Ddumba.

Vad är det för typ av talanger?

- Det skiljer sig väldigt mycket. Vissa är 18 och rappar och andra är 25 och sjunger. Men det är uppenbarligen sångare, sångerskor och rappare, säger hon.

Projektet innebär att svenska artister väljer varsin talang. Sabina Ddumba valde Patrik Jean.

- Det är svårt att komma fram. Det finns många duktiga artister och framförallt unga människor som inte vet vilken väg de ska gå. Så det här är en skitbra grej, säger han.

"Det måste öppnas dörrar"

Adam Tensta är programledare och värd för Nästa Nivå.

- Det är det här som svenska skivbolag borde syssla med egentligen. Att det krävs eldsjälar som står bakom det här projektet är synd för det måste öppnas dörrar och det måste delas plattformar med oetablerade akter.

Tycker du att musikbranschen är exkluderande?

- Såklart. Om man inte är på ett skivbolag och inte vet hur man ska gå tillväga.

 

Se hela GPTV-klippet för intervjuer med Sabina Ddumba, Patrik Jean, Adam Tensta, Linda Pira och Naod.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.