Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

De har gjort en musikvideo i kartong

På fredagskvällen är det premiärvisning av musikvideon Boxes på Pustervik. Konstnären Johan Ejerblom och artisten Johan Weber har slitit med projektet i 1,5 år.

Johan Ejerblom och Johan Weber träffades på en fest där Weber uppträdde under sitt artistnamn Weaver. Snart uppstod idén att jobba ihop och göra en stop motion-animerad musikvideo med en liten gubbe som rör sig mellan olika miljöer.

– Videon är en berättelse om vår process, vi har kommit på tekniker och idéer, byggt scener och lärt oss allteftersom, säger Johan Ejerblom.

Att använda kartong som genomgående tema var också något som växte fram.

– Låten heter Boxes och först var det en rolig grej att vi skulle använda wellpapp. Sedan har vi spunnit vidare på det.

Inspirerad av Majorna

Videon är inspirerad av stadsdelen Majorna och bland annat har de byggt upp en fem meter lång gata med landshövdingehus och allt. Även en lägenhet och en buss skapades i wellpapp och annat återvunnet material.

Inför premiärvisningen på fredagen hade duon klätt in andra våningen på Pustervik i kartong. På väggarna hängde akvarelltavlor som också är med i videon och delar av scenografin ställdes ut.

Var har ni hittat all kartong till projektet?

– Mycket har vi fått från skolan, jag går på Dômen och konstnärer samlar ju gärna på sig skräp. Dessutom har vi haft stor hjälp av Johans syster Emma som jobbar på Pustervik. Hon har lagt undan kartonger i ett trapphus i flera veckor.

Direkt efter vernissagen måste kartongkonsten rivas, medan tavlorna hänger kvar i en månad. Videon finns från och med lördagen på Youtube.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.