Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Danny Saucedos hyllade show Nu till The Theatre

Danny Saucedo har gjort succé med sin visuella krogshow på Hamburger börs. I mars flyttar han hela föreställningen till The Theatre och tar över efter Jill Johnson.

Det kan tyckas som ett tidigt karriärsteg att sätta upp en krogshow redan som 30-åring. Det är ju där som artister brukar avsluta sina karriärer, med hitparad och trerättersmeny. 

Så tänker inte Danny Saucedo. Efter att ha jobbat med Melodifestivalen och i flera år turnerat själv och tillsammans med Erik Segerstedt och Mattias Andréasson i E.M.D. ville Danny Saucedo pröva något nytt. Något annat. Tanken på en krogshow växte fram, och när han förra våren fick frågan om att medverka i TV4:s Så mycket bättre föll bitarna på plats.

– Det var som ett tecken, ett gyllene tillfälle, säger Danny Saucedo 

Efter inspelningsveckan på Gotland med TV4 började Danny Saucedo att repa intensivt med regissören och koreografen Fredrik "Benke" Rydman. De lade snabbt upp ribban på en riktigt hög nivå, och vid premiären på Hamburger börs i januari gled de över med luft emellan.

Recensenterna på Stockholms morgon- och kvällstidningar var djupt imponerade av Danny Saucedos krogshow. De visuella finesserna var på "tappa hakan-nivå", koreografin "ursnygg" och ljusprojektionerna "mäktiga". Och det som Danny Saucedo saknar i livserfarenhet "det tar han igen i dans", som Aftonbladet uttryckte saken.

– Jag har alltid varit mycket för det amerikanska och storslagna scenuttrycket. Därför kändes det viktigt att min krogshow skulle bli något extra, gärna något som folk inte har sett tidigare, säger Danny Saucedo,

Ändå kommer han att ändra en del i showen när den nästa år flyttar till Göteborg och The Theatre inne på Gothia Towers.

– Jag vill testa några nya saker, ha lite bättre flyt mellan låtarna, och delvis skriva nya texter. Dessutom är The Theatre betydligt större än Hamburger börs som är rätt intim. Vill vi uppnå samma effekter måste vi nog komplettera vår speciella vikvägg med stora ledskärmar och kanske smycka ut lokalen på nåt sätt. Vi får se, säger Danny Saucedo och vrider bort sin mobil medan han hostar. Högt.

Lagom till nypremiären på Hamburger börs för två veckor sedan drabbades han av bihåleinflammation och tvingades att ställa in flera föreställningar. Han mår bättre nu, men det var en pärs.

– Jag märkte redan på genrepet, shit ... det här känns inte bra, men jag körde ännu en kväll på rent adrenalin. Näst gång ska jag lyssna på läkaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.