Chris Kläfford vid galan ”Hela Sverige skramlar”
Chris Kläfford vid galan ”Hela Sverige skramlar” Bild: Henrik Montgomery/TT

Chris Kläfford ställer in flera spelningar

Chris Kläfford har gått in i väggen och är utbränd. Efter ett par intensiva år tar den populäre ”Idol”-vinnaren en time out från allt turnerande.
”Jag hoppas ni förstår och att vi alla ser fram emot samma sak, att ses nästa år” skriver sångaren på Facebook.

ANNONS

Det var 2017 som Chris Kläfford, den skäggige jätten från Lindesberg, vann den svenska ”Idol”-finalen i stor stil. Två år senare gick han även vidare i den internationella versionen av ”America's got talent” men slogs ut i semifinalen.

Sedan dess har Kläfford turnerat och spelat mer eller mindre konstant. Men nu har musicerandet tagit ut sin rätt. I ett långt och personligt meddelande på Facebook förklarar sångaren både på engelska och svenska varför han tar en paus från musiken.

”Sedan min artistkarriär startade har jag haft fullt upp med spelningar, låtskrivande och allt därtill. Jag har aldrig riktigt tagit mig tid till återhämtning”.

ANNONS

I augusti, skriver Kläfford, åkte han på en förkylning som aldrig ville släppa. Efter nästan tre månader med feber och hosta sa kroppen till slut ifrån.

”Jag har aldrig tidigare upplevt detta själv, men efter att ett beslut togs om att flytta fram alla spelningar några månader så släpptes ett tryck från mitt bröst.”

Chris Kläfford är nu sjukskriven för utmattning men skriver att han räknar med att vara tilbaka på banan i februari igen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS