Fredag 2 juni kommer Brett Anderson och Suede till Göteborg för en gratiskonsert i Frihamnen. Bild: Dario Lopez-Mills
Fredag 2 juni kommer Brett Anderson och Suede till Göteborg för en gratiskonsert i Frihamnen. Bild: Dario Lopez-Mills

Brittiska världsstjärnor till Göteborgs jubileumsfest

Suede är klart för Göteborgs jubileumsfestival. Fredag 2 juni avslutar det brittiska popbandet festivalens första kväll på stora tältscenen i Frihamnen.

Under fyra dagar i juni kommer göteborgarna att bjudas på en gratisfestival på Frihamnspiren som en del av stadens 400-årsfirande.

Det kommer bland annat att bli en mindre version av Way Out West, en humorfestival med riksbekanta komiker och fria konserter med artister som Sarah Klang, Jens Lekman, First Aid Kit, Amason, Parham och Hooja. Nu är ytterligare en akt bokad och klar, nämligen 90-talsgiganterna Suede.

Det eleganta Londonbandet med den karismatiske frontfiguren och sångaren Brett Anderson och gitarristen Bernard Butler slog igenom med sitt självbetitlade debutalbum 1993 och blev snabbt ett världsnamn med låtar som ”Beautiful ones”, ”Animal nitrate” och ”Trash”.

Suede splittrades 2003 men återförenades 2010, då utan Bernard Butler, och släppte så sent som i höstas albumet ”Autofiction”. Under våren har bandet turnerat i England och kommer alltså den 2 juni till Frihamnen för att runda av den första kvällen av Göteborgs jubileumsfestival.

Jubileumsfestivalen på Hisingen är en del av stadens 400-årsfirande och pågår den 2-5 juni. Festivalen har fri entré och är öppen för alla åldrar.

Fler texter om Göteborgs 400-årsjubileum:

LÄS OCKSÅ: Gratis festival i Frihamnen när Göteborg firar 400 år

LÄS OCKSÅ: First Aid Kit ger gratiskonsert på Frihamnspiren i Göteborg

LÄS OCKSÅ: Fler artister klara till festivalen på Frihamnspiren

LÄS OCKSÅ: Här är komikerna som uppträder på Göteborgs Jubileumsfestival 2023

LÄS OCKSÅ: Summerburst ställer in på Ullevi

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.