Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Christopher Wollter och Åsa Fång har sjungit Brel och Piaf sedan 2001. Nu är de tillbaka med nya versioner av chanson-giganternas låtar – och en stor orkester. Bild: Åsa Dahlgren
Christopher Wollter och Åsa Fång har sjungit Brel och Piaf sedan 2001. Nu är de tillbaka med nya versioner av chanson-giganternas låtar – och en stor orkester. Bild: Åsa Dahlgren

Brel och Piaf-showen som bara växer

Christopher Wollter och Åsa Fång har turnerat länge med sina tolkningar av låtskatten efter Jacques Brel och Edith Piaf. Nu utökar de showen med större orkester och nya arrangemang.

Onsdag 8 maj är det dags för "Brel möter Piaf – deluxe" på Lorensbergsteatern. Precis som tidigare sjunger Christopher Wollter och Åsa Fång sånger av Jacques Brel och Edith Piaf.

Men den här gången har de uppgraderat både föreställning och orkester. Förr var det trio som gällde, nu leds en tiomannaorkester av kapellmästaren Bernt Andersson.

Smygsläpper debutalbum

– Vi har pratat så länge om att vi skulle vilja göra det här med stor orkester, stråk och blås. Nu får vi äntligen göra det. Dessutom har vi lagt till lite låtar och det är nyskrivna arrangemang, säger Christopher Wollter.

På vilket sätt ändrar det ditt och Åsa Fångs framträdande?

– Varje låt är som en liten teaterpjäs och när man ändrar en låt i dramaturgin så ändras hela föreställningens berättelse. Dessutom har vi aldrig varit på Lorensbergsteatern tidigare, så det känns lite nytt.

Du smygsläpper ditt debutalbum i dagarna. Hur kan det ha dröjt så länge innan du gav ut en skiva?

– Jag har ju varit med på olika skivor, men aldrig släppt något i eget namn. Den här kommer att heta "Wollter möter Brel". Jag har sjungit det här materialet sedan 2001 och har velat göra en skiva med låtarna så länge. Den ska bli en crossover mellan nytt och gammalt, så det är en ganska modern mixning. Skivan ska verkligen andas både då- och nutid.

Blir inte Åsa sur för hon inte får vara med?

– Haha, hon får vara med på en låt. Men hon har gjort sin Piaf-skiva så det är inte mer än rätt att jag får göra Brel nu.

Fotnot: Skivan "Wollter möter Brel" släpps officiellt på Spotify den 24 maj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.