MUG. musik utan gränser.
MUG. musik utan gränser. Bild: Olof Ohlsson

Bob Dylan-musiker gjorde gitarrfynd i Göteborg

Under torsdagseftermiddagen kom en amerikan in i musikaffären vid Kaserntorget. Inget ovanligt i sig tyckte personalen till en början. Det skulle dock senare visa sig vara Charlie Sexton, gitarrist i Bob Dylans band.

ANNONS

Det eminenta besöket skedde under torsdagseftermiddagen i musikaffären MUG, Musik utan gränser, i centrala Göteborg.

– Det var en amerikan som kom in och började titta på grejerna. Jag misstänkte att han spelade i ett band men så behöver det inte alltid vara. Han var väldigt intresserad av äldre lite ovanliga grejer, mycket sånt som vi har på väggen som utsmyckning, säger Henrik Lisander som jobbade när Charlie Sexton klev in i butiken.

Efter en stund lämnade gitarristen butiken. Han kom senare tillbaka med fler amerikaner och provspelade en gitarr.

– De blev intresserade av en extremt ovanlig Hagström Galaxy modell från 60-talet som vi hade i fönstret. Den här modellen har enbart gjorts i 100 ex. Han blev väldigt nyfiken och prövade den, säger Henrik Lisander.

ANNONS

Det var inte förrän sällskapet skulle gå som personalen förstod att det inte var några vanliga garagelirare som hade besökt butiken.

– De var vänliga nog att fråga om vi ville gå på konserten. De satte upp mig på gästlistan och då frågade jag var konserten skulle vara. Efter en stund kom de på att stället hette Scandinavium, så när de hade gått kastade vi oss över datorn, säger Henrik Lisander.

– Vi hade inte ens koll på att Bob Dylan var i stan.

För Henrik Lisander var det första gången som han såg Bob Dylan.

– Folk säger att han är grinig och inte bryr sig om publiken men jag tycker att han var väldigt engagerad i musiken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS