Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håkan Hellström vid en av konserterna i New York.

Biljetterna till Håkan Hellström-konserten kom inte

De svindyra andrahandsbiljetterna till Håkan Hellström på Ullevi kom inte som utlovat. Nu vill köparen varna andra. Säljaren, Biljett Nu, hävdar att biljetterna kommer.

Håkan Hellström på Ullevi närmar sig och biljetterna på andrahandsmarknaden blir allt dyrare. Både privata aktörer och företag försöker tjäna pengar på att sälja biljetter flera gånger dyrare än ordinarie pris.

En frustrerad köpare som GP har varit i kontakt med köpte två ståplatsbiljetter till lördagen för 1500 kronor styck på sajten Biljett Nu.

- Jag köpte samma dag som de släpptes. Jag var utomlands och kom inte fram i kön. Jag tänkte att det ändå var säkrare att köpa från ett företag med låst pris, säger köparen.

Han vill inte ha med sitt namn i artikeln, då han inte vill "basunera ut att man var dum nog att gå in i Biljett Nu:s fälla".

I början på veckan blev han kontaktad av företaget som meddelade att de inte kunde leverera biljetterna, åtminstone inte än.

- Först ville de ändra till sittplats, sen till söndagens spelning. Men det funkar inte, min hustru jobbar utomlands och vi har redan bokat resan, säger köparen.

Han blev också erbjuden att få pengarna tillbaka, men stod emot.

- Det finns ju biljetter på Blocket för 1 500 kronor styck som de skulle kunna köpa upp och leverera, men de tycks inte vilja göra det om de inte får en vinst. Det är dålig kundhantering, säger han.

Vad ska du göra nu då?
- Vänta ut dem, annars får jag nöja mig med att jag får träffa min familj i Göteborg, eller göra att panikköp i sista minuten som blir ännu dyrare.

Biljett Nu har flera biljettskandaler bakom sig, den mest omtalade var 2012, då förtvivlade fans aldrig fick de Springsteen-biljetter de betalat dyra pengar för. Arrangörer brukar varna folk för att köpa biljetter från företag som Biljett Nu, då det är både dyrt och osäkert.

Förra året gick bolaget i konkurs. I dag är Sajeel Iqbal vd och ensam ägare för Hasses evenemangsbiljetter i Sverige AB, som tagit över Biljett Nu som varumärke.

Han menar att köparens missnöje bygger på ett missförstånd.

- Självklart ska alla få sina biljetter. Enligt avtalet kan leverans komma att ske samma vecka som evenemanget, men då ringer vi upp för att ge dem möjlighet att välja något annat i stället för att vänta, säger han.

Hur många är det som går och väntar på sina Håkanbiljetter?
- Det handlar om färre än tio kunder.

Det finns ju biljetter på Blocket? Varför köper ni inte dem?
- Det är bara en tidsfråga. Det tar några dagar innan alla får sina biljetter.

Vad har ni för plan för att lämna ut de sena biljetterna?
- Det beror på varje kund. Det kan bli på plats eller via mejl.

Blir det till att sitta och vänta i en hotellobby eller vid en korvkiosk för era kunder?
- Jag blev vd i december och sedan jag började har det inte varit så.  Vi tror att det kommer lösas innan så alla får biljett via mejl. Vi kommer lösa det i nästa vecka. 
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.