Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Chris Pizzello.

Bieber kan bannlysas i Kina

Stjärnan uppges vara "opassande för kinesiska öron".

Den kanadensiske popstjärnan Justin Bieber är just nu ute på sin turné, Purpose World Tour. Till hösten tar han turnén till Asien, och han kommer bland annat att uppträda i Indonesien, Japan, Filippinerna, Singapore och Hongkong. 

"Opassande för kinesiska öron"

Men nu verkar det som om det kommer bli svårt för Justin Bieber att få genomföra några konserter på Kinas fastland. Enligt The Guardian skriver kulturbyrån i Beijing i ett meddelande på sin hemsida att stjärnan är "opassande för kinesiska öron". Detta på grund av att han upprepade gånger har brutit mot lagen. Justin Bieber har exempelvis gripits flera gånger för innehav av narkotika, och 2014 arresterades han också för att ha kört ikapp med en vän på fyllan.

"Har uppvisat en rad dåliga beteenden"

Den kinesiska byrån skriver bland annat:

"Så vitt vi vet, har han uppvisat en rad dåliga beteenden, både i sitt privatliv och under ett tidigare uppträdande i Kina, som skapade missnöje hos folket".

Justin Bieber spelade i Kina 2013, och väckte stor uppståndelse då han fotograferades  medan han blev buren upp på Kinesiska muren av sina livvakter.

Oasis och Maroon 5 har också bannlysts

Han är dock inte den enda artisten som blivit bannlyst i Kina. Bland de övriga som haft problem med att få spelningar i landet finns bland andra rockgruppen Oasis och popgruppen Maroon 5. 

GP rapporterade tidigare i veckan att även barnboksfiguren Nalle Puh haft problem i Kina. Den gula björnen var under en tid omöjlig att söka efter på Weibo, som är en kinesisk motsvarighet till Twitter. Anledningen till händelsen är oklar, men tros vara de upprepade liknelser som gjorts mellan Nalle Puh och Kinas president, Xi Jinping. Nu ska Nalle Puh dock vara sökbar igen, men hur det går för Justin Bieber i Kina återstår att se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.