Barbro Hörberg på Stora teatern

Med ögon känsliga för grönt – en musikalisk biografi om Barbro Hörberg hade premiär på Storsjöyran i Östersund, tidigare i år. Nu kommer föreställningen till Göteborg.

ANNONS
|

Föreställningen består av olika tolkningar av Barbro Hörbergs låtar, som varvas med texter om hennes liv. I föreställningen hyllas hon av en rad artister, så som Frida Hyvönen, Mattias Alkberg och Love Antell.

Kom en bok tidigare i år

Tidigare i år släpptes boken Barbro Hörberg– med ögon känsliga för grönt, av författaren Alexandra Sundqvist.

Konserten går av stapeln på Stora teatern, den 12 oktober. Övriga spelningar på turnén kommer att genomföras i Malmö, Stockholm och Umeå.

Arbetade med stora artister

Göteborgsartisten Barbro Hörberg arbetade under sin karriär med en rad kända namn så som Olle Adolphson, Georg Riedel, Lill-Babs, Jan Johansson och Beppe Wolgers.

Barbro Hörberg avled i bröstcancer, 1976 och är begravd på Östra kyrkogården i Göteborg.

ANNONS

Här är artisterna i föreställningen om Barbro Hörberg

Frida Hyvönen: Grammis-belönad singer-songwriter som debuterade 2005 och har släppt sju album.

Mattias Alkberg:Hyllad mångsysslare som slog igenom i gruppen The Bear Quartet. Med sina ofta starkt politiska texter har han släppt musik inom allt från punk till pop. Är även poet och fick stora framgångar med hitlåten Skända flaggan.

Love Antell:Popartist som slog igenom i i gruppen Florence Valentin. Deltog i tv-programmet Så mycket bättre, 2014.

Sarah Riedel:Jazz- och vissångerska som samarbetat med en rad stora artister. Blev 2013 utsedd till musikchef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Är dotter till musikern och kompositören Georg Riedel.

Linnea Olsson:Singer-songwriter som släppt tre soloalbum. Ingick tidigare i bandet Isildurs Bane.

Sibille Attar:Hyllad rock- och popmusiker från Örebro som bland annat varit nominerad till både grammisar och P3 Guld-priser.

Isak Klasson:Sångare i popgruppen Speedmarket Avenue från Norrköping.

Per Störby Jutbring:Musikalisk ledare för kammarmusikgruppen New Tide Orquesta. Har även gått under artistnamnet Pearl. Är gift med programledaren och medieprofilen Kitty Störby Jutbring.

ANNONS