Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Bästa tipsen på lördagens Way out West

Way out West lider mot sitt slut. GP:s recensent och krönikör Jan Andersson tipsar om fyra akter som kan bli minnesvärda.

Pop och politik

Höjden, klockan 17.05.

Anna Charlotta Gunnarson ligger bakom den kritikerrosade och allmänt underbara UR-serien Pop och politik, som både har visats i tv och radiosänts. Begåvat, träffsäkert och ofta väldigt fyndigt. I höst blir det även en Riksteaterturné med showen Allt du måste veta om pop. Men först ska hon samtala med Johannes Klenell om popens historia på Way out West. Vet inte om jag kan tänka mig en bättre plats för ett sådant tema.

Frida Hyvönen

Linnétältet, klockan 18.20.

Frida Hyvönen har en rad av starka, stabila album att plocka låtar ifrån. Ändå tror och hoppas jag att tyngdpunkten i kväll läggs på hennes senaste platta, den svenskspråkiga, gripande och fantastiskt fina Kvinnor och barn. Hon gjorde en klart minnesvärd spelning på Way out West 2012, men något säger mig att den här konserten blir ännu mer speciell.

Lana Del Rey

Flamingo, klockan 22.30.

Way out West har en konsekvent och bra tradition av att stänga festivalen i Slottsskogen på ett minnesvärt sätt. Alicia Keys, Kraftwerk och Kanye West har alla rundat av med den äran, och jag är rätt säker på att Lana Del Rey kommer att bjuda på en stunds magi under trädkronorna. Hennes filmiska, svepande noirpop är som skapad för ett storslaget adjö.

Hurray for the Riff Raff

Pustervik, klockan 23.00.

Alynda Segarra, eller Hurray for the Riff Raff som den här New York-fostrade New Orleansbon kallar sig, borde egentligen vara en självklar i Slottsskogen. Å andra sidan lär hennes vassa americanarock passa som hand i handske på Pusterviks scen. Ett tips är att komma dit i tid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.