Avskalat, melodiskt och energiskt

Ulf Krupkas trio varvar avskalade melankoliska stycken med dramatiskt energiska. GP:s Patrik Lindgren har lyssnat.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS
|

Också våra norska grannar värnar förstås sin högtidsmusik, och en av de senaste årens finaste skivor i gebitet är Jul på norska med Jojje Wadenius, Jan Lundgren och Arild Andersen.

Jazztrion här är inne på ett liknande spår, fast med fokus på psalmer mer generellt. Skivan följer aningen inkonsekvent upp Salmer i jazzdrakt från 2014, och vi hör Ulf Krupka på piano och orgel, Line Falkenberg på saxofoner och Tine Asmundsen på kontrabas.

Avskalat melankoliska stycken varvas med mer dramatiskt energiska – ibland med en underton av latinrytmer. Vissa av psalmerna är bekanta också i svenska varianter, som Led milda ljus, annat känns mer specifikt norskt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS