Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gästar Thomas Ravelli på fotbollslåten I gult och blått som Arvingarna spelade in med den forna landslagsmålvakten 2002? Högst oklart. Bild: Emelie Lager
Gästar Thomas Ravelli på fotbollslåten I gult och blått som Arvingarna spelade in med den forna landslagsmålvakten 2002? Högst oklart. Bild: Emelie Lager

Arvingarna gör krogshow i Göteborg

Arvingarna har gått från ung dansbandsadel till riktiga veteraner under sin 29 år långa karriär, men en krogshow har de aldrig haft. I höst blir också det av – på Kajskjul 8 i Göteborg.

Första versen till Eloise är lika hårt inpräntad i svenskarnas musikaliska dna som Helan går, Sommar & Sol, och Jag vill vara din, Margareta. I höst får göteborgarna chans att sjunga dessa smittsamma "ah-ah-ah" och "ba-ba-ba-ba-ba" tillsammans med upphovsmännen i Kajskjul 8:s lokaler – för där och då är det nämligen premiär för Arvingarnas allra första krogshow.

I den för Kajskjulet exklusiva föreställningen ska popdansbandet bjuda på personliga anekdoter från sina 29 år i showbusiness. Naturligtvis kryddas de två kvällarna också med en riklig skara hits.

– Det ska bli riktigt kul att få köra två unika krogshowskvällar i höst. Kan det bli mer göteborgskt än Arvingarna på Kajskjul 8. Att få dela med oss av vår musikaliska resa och bjuda på några gapskratt, säger sångaren Casper Janebrink i ett pressmeddelande.

En diger karriär

Arvingarna bildades i Partille 1989 av sönerna till medlemmar i dansbanden Streaplers och Flamingokvintetten (därav deras namn). 1993 kom det stora genombrottet när de gick och vann den svenska melodifestivalen med dunderhiten Eloise.

Sedan debutalbumet Coola killar (1992) har gruppen hunnit ge ut ytterligare 16 fullängdsalbum, ha ett tjugotal låtar på Svensktoppen och vara med i Mello fyra gånger. Inte illa! Men någon krogshow har det alltså inte blivit av. Förrän nu.

Eller rättare sagt: om några månader. Showen äger rum 12-13 oktober, medan biljetterna släpps 26 april klockan 10.00.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.