Årets bottennapp i julfloden

ANNONS

Hopplösa jullåtar: Edward Blom, David Lindgren, m.fl.

Två av storbolagen har övertalat gastronomen Edward Blom att spela in en låt som heter Nu lagar vi julen, där tv-profilen rapar upp olika julrätter (Janssons frestelse, lutfisk, sylta, rundrökt ål och brysselkål) till imbecillt komp. Melloledaren David Lindgren har gjort en sockersliskig muzakjulsång, Till alla som längtar hem, och Andreas Johnson misslyckas fullständigt med sin Just for christmas. Som vore inte det nog kommer även hopplösa julsånger av Lisa Ajax, Robin Bengtsson och Josh Groban. Dolly Styles cover av Tänd ett ljus vill jag helst inte ens nämna. Varför blir det alltid såhär?

ANNONS

Helt ok jullåtar: Elin Lanto, m.fl

Chris Young, vinnaren i amerikanska realityserien Nashville Star, lyckas överraskande fint med sin svängiga bjällerklangsversion av Phil Spectors gamla Christmas (Baby please come home). Lika glad blir man när Elin Lantos och Boråsbandet State of Dramas frontfigur Emil Gullhamns duett En stilla jul visar sig vara skönt stillsam och småjazzig, inte helt olik Totta Näslunds och Jenny Silvers fina Grand Hotel.…

Riktigt sköna julllåtar: Nashville och soul

Peter Groenwald och Jill Andrews, eller Peter & Jill som de kallar sig, är en alldeles nystartad duo från Nashville, och Jingle your bells är deras första låt. Lite småtöntig till en början men snart blir man alldeles varm av charmen och den avspända attityden, och när Frälsis-möter-Aristocats-blåset tar över är det svårt att inte ryckas med i yster julglädje. Countrystjärnan Kacey Musgraves och soulsångaren Leon Bridges låter som ett omaka par, och det är de säkert också, men deras Present without a bow är i alla fall riktigt skön!

ANNONS